Frankrike

Moulin de Mouriès Olivenolje - Modne Oliven Frankrike

  • Smaker av svart tapenade og kakao
  • Gourmetsmak, rundhet i munnen og fylde
  • Mild, uten antydning til bitterhet, frukt eller krydder
kr 499,00
Item code:
71MOCV500
EAN code:
3547130107324
Contenance:
500 ml

Olivenolje med unike smaker av svart tapenade og kakao! Fremstillingen av denne "modne olivenoljen" begynner med manuell høsting av friske, grønne oliven. Deretter følger en spesifikk modningsprosess som består i å la olivenene fermentere under kontrollerte forhold. Oliven gjærer under kontrollerte forhold før de knuses i møllen. Det er denne kontrollerte gjæringsteknikken som gir oljen dens dominerende aromaer av tapennde og kakao. Oljen har sin opprinnelse i Baux de Provence-dalen. Oljen har beskyttet opprinnelsesbetegnelse og er mild, uten antydning til bitterhet, frukt eller krydder. Modnet olivenolje er en fransk savoir-faire, et kulturelt unntak som er anerkjent for sin gourmetsmak, sin rundhet i munnen og sin fylde

Intensitet:  
Aromatiske toner: Kakao, Tradisjonell Sort Oliventapenade, Sopp
Oliven: 50% Aglandau, 15% Salonenque, 15% Verdale, 10% grossane, 10% Picholine
Land: Frankrike
Innhøsting dato: 1. nov. 2023
Produsent: F-Xavier Arnihac

Potetmos, oksekjøttstuing, stekt sopp, geitost, 
pissaladière, eplepai

Navn: Moulin de Mouriès Olivenolje - Modne Oliven Frankrike

Netto mengde: 500ml

Opprinnelse : Frankrike

Ingredienser: 50% Aglandau, 15% Salonenque, 15% Verdale, 10% grossane, 10% Picholine 

Spesielle lagringsforhold: Oppbevares beskyttet mot varme og lys

nutrition

Denne Maturées-olivenoljen fra Provence, som er produsert av François Xavier Arnihac, en dyktig møller, minner om tradisjonelle provençalske olivenoljer. Disse er verdsatt for sin smak av svært modne svarte oliven, slik våre besteforeldre kjente dem. Modnet olivenolje lages av friske, grønne 
oliven som plukkes tidlig i sesongen. I samsvar med strenge forskrifter starter mølleren fermenteringen av olivenene i kar, i et lukket, oppvarmet rom. Deres ekspertise ligger i temperaturen på olivenene, som gjæres dag etter dag uten oksygen. Deretter knuser mølleren olivenene, og den resulterende olivenoljen filtreres. Under filtreringen blir alle urenheter 
fjernet for å gi oljen den mest mulig stabilitet, slik at den beholder de beste aromaene så lenge som mulig. Denne olivenoljen med sin sterke karakter passer perfekt til matlaging med poteter, geitost, pizza eller orientalsk mat.

Du vil også kanskje like