OLIVIERS & CO produsent
François Xavier Arnihac
Denne Olives Maturées-olivenoljen fra Provence, produsert av den dyktige mølleren François Xavier Arnihac, minner om tradisjonelle provençalske olivenoljer, verdsatt for sin svært modne smak av svarte oliven, akkurat som våre besteforeldre kjente til.
Modnet olivenolje lages av friske, grønne oliven som plukkes tidlig i sesongen. I henhold til strenge regler starter mølleren fermenteringen av olivenene i kar i et lukket, oppvarmet rom.
Ekspertisen ligger i å overvåke olivenenes temperatur hver dag, ettersom de fermenterer uten oksygen. Deretter knuser mølleren olivenene, og den resulterende olivenoljen filtreres for å fjerne alle urenheter og gi den best mulig stabilitet, slik at den så lenge som mulig kan nyte godt av de beste aromaene som gir den sin sjarm: tapenade, kakao, undervegetasjon og til og med vanilje. Denne olivenoljen med sin sterke karakter er perfekt til matlaging med poteter, geitost, pizza eller orientalsk mat.