Velg premium olivenolje fra anerkjente leverandører og styr unna forfalskninger og svindelvare.

Enten den er servert med ferskt brød eller brukt i matlaging, så er det så mange måter å nyte olivenolje på. Det beste valget er extra virgin olivenolje, som blir laget ved å knuse oliven rett etter at de er plukket. Dette er en prosess som er fri for kjemikalier, bruk av varme eller industriell raffinering.


Den beste kvaliteten på olivenolje får man fra den første pressingen. Dette kommer av det lave innholdet av syre, den delikate og komplekse smaken og den godt dokumenterte helsefordelen den gir. New England Journal of Medicine konkluderte med at kost fra Middelhavsregionen som inneholder mye høykvalitets olivenolje, reduserer faren sykdom relatert til hjerte og hjerneslag.
Så hva bør du som forbruker vite? Det er mye svindel i olivenoljemarkedet, og olivenoljen du kjøper er kanskje påsatt merkelapper som med hensikt gir feil informasjon og innholdet i flasken er ikke det som merkingen av flasken hevder. Seriøse olivenoljeprodusenter tar dette veldig alvorlig. For mange av disse produsentene er ikke førsteklasses extra virgin olivenolje kun forretninger, det er en livsstil.

 

Oliviers & Co viser frem de beste produsentene av olivenolje

 

Et stort problem


Matvareindustrien er full av svindel og snarveier, og ikke bare på «gourmetnivået». For eksempel: Vi har sett en kompleks svindel verdt 180 millioner dollar som involverer produsenter av kinesisk honning som prøver å unngå importreguleringer i USA. Det finnes vaniljesvindel som som oppgir feil opprinnelsesland eller fortynner naturlige produkter med syntetisk vanilje. Nylig ble Quaker Oats Company anklaget i en stevning for å med hensikt ha villedet kunder til å tro at deres havregrøt med lønnesirup og brunt sukker inneholdt ekte lønnesirup, en høykvalitets ingrediens.
Extra Virgin olivenolje fortjener en eksklusiv pris og posisjonering på høyeste nivå. Beklageligvis er det alltid de som vil prøve å utnytte en slik etterspørsel for å profittere. Ekte extra virgin olivenolje er det ekte gullet; produkter som er tuklet med eller har etiketter med feil merking vil være som juggel.
60 Minutes presenterte nylig en sak hvor de rapporterte om 7000 tonn med olivenolje som ble solgt som «100% Italiensk extra virgin olivenolje» som, når den ble analysert, viste seg å inneholde oljeblandinger. I en blandet olje bruker produsenten en base av en billigere vegetabilsk olje (f.eks rapsolje) som tilsettes en andel (f.eks 25 %) av virgin olivenolje. Oljen ble solgt i hele verden med en verdi estimert til å være flere titalls millioner dollar. Nærmere tjue vanlige merker har i det siste kommet under mistanke om svindel.

 

En enkel løsning


Så hva skal en som elsker olje gjøre? Oliviers & Co har svaret!
Enten du er en ny bruker av olivenolje eller en kjenner, så er det beste du kan gjøre å handle fra en velansett bedrift som har tett kontakt med olivenoljebøndene og har smakseksperter som velger ut det beste av extra virgin olivenolje. Kvalitetsforhandlere forstår at oljen må behandles og oppbevares med varsomhet, og at oljen har et begrenset liv i butikkhyllene. Gode forhandlere vil også være en guide for å finne din foretrukne smak og stil.
Extra virgin olivenolje, på samme måte som fin vin, bør ha følgende informasjon på etiketten: Produsentens navn og mølle som er brukt, opprinnelsesland, dato for innhøsting, produksjonen den tilhører og olivensorten.
Start på toppen. Oliviers & Co er en av de ledende formidlere av fin extra virgin olivenolje og andre gourmetprodukter. Vi i Oliviers & Co pleier å si: «På samme måte som med vin fra anerkjente vingårder, hvorfor kan ikke overlegen olivenolje være verdig å bli få betegnelsen «grand cru»?

Oliviers & Co har butikker i 12 land internasjonalt.
Hva er kvalitetene som skiller Oliviers & Co fra andre leverandører av olivenolje? Oliviers & Co har en produktsans, global distribusjon, erfaring med detaljhandel og en høy standard som er nødvendig for å bringe verdens fineste olje til bordet ditt i utmerket forfatning.

 

Stadiene i olivenoljeproduksjonen ifølge Oliviers & Co 

Oliven må være:

  • Håndplukket når de er grønne, eller på vei til å bli sorte
  • Transportert umiddelbart til møllen etter innhøsting
  • Kun de beste oliven er sortert for pressing
  • Produksjonsprosessen er sporet fra innhøsting til tapping og til leveranse
  • Prosessen skjer under 25 grader C
  • Olivenoljer med forskjellig opprinnelse blir aldri presset sammen, noe som resulterer i olje under standard
  • Lavt syreinnhold som ikke overgår 0.3%

 

 

Test & Smak


Produsentens erfaring og omdømme er selvfølgelig viktig, men til slutt dreier det seg om smak og «munnfølelse». Oliviers & Co sine eksperter utfører spesifikke tester for å vurdere oljen.
Først undersøker de oljen i en gjennomsiktig beholder for å bekrefte at det er en ublandet olje. Den neste testeren tar korte inhalasjoner som kan avdekke feil. For det tredje, tar de litt olje på tungen for å måle dens fluiditet. Til slutt er det smaken; olivenolje er «noter» og egenskaper.
Oliviers & Co's ansatte har en olivenoljekunnskap som er uten sidestykke – spesielt når det kommer til utvelgelse av extra virgin oljer som tilbys av selskapet. Oliviers & Co er tydelige når det gjelder å dele denne informasjonen om sine produkter med forbrukeren, og vi garanterer full sporbarhet. For eksempel så vil Oliviers & Co's extra virgin etiketter inneholde navnet på produsenten, opprinnelseslandet, dato for innhøsting, olivensort og antall liter som er utvalgt til å selges av Oliviers & Co. Det er også en best før dato som er stemplet på hver flaske eller boks med olivenolje for å sikre at du får den ferskeste olivenoljen som er tilgjengelig.

 

Grand Cru


«Grand Cru» betegner en begrenset produksjon av en høykvalitets olivneolje. Oliviers & Co's sertifisering av Grand Cru-utvalget er det perfekte smaksuttrykket for noen av de vakreste områdene for olivendyrking rundt Middelhavet. Vi velger ut det ypperste av olivenoljer for deg!

 

 

Hverdagsolje


De høye standardene som er etablert av Oliviers & Co gjør at vi kan tilby hverdagsolje av Grand Cru-kvalitet. For mange er olivenolje en essensiell del av hvert måltid, og Oliviers & Co tilbyr en olje for alle bruksområder, perfekt for steking, baking, marinering og vinaigretter.

 

Oppskrifter
 

Ved å bruke og nyte olivenolje på en tradisjonell måte vil du få en følelse av å foreta en smaksreise til Middelhavet. Hvis du har en tallerken med varm pasta med fersk pesto og skiver med parmesan, hell over kvalitetsolje valgt ut av Oliviers & Co. Smaken vil bli sterkere og mer framhevet. Nyt litt vin, kos deg med måltidet. Kutt ut saltet og smøret, spis bedre, lev lenger. 

 

>> OPPDAG ALLE OLIVENOLJER FRA OLIVIERS&CO <<