Hvordan velges olivenoljer hos Oliviers & Co? 

Hvordan velger man de beste vinene? Man må smake på dem. For olivenolje er det akkurat det samme. Du må bruke sansene dine (syn, lukt og smak) for å oppfatte kvaliteten på olivenoljen.
Hos Oliviers&Co arrangerer vi oljesmaking. Alexandra Gauquelin-Roché er selskapets direktør og kvalitetssjef. Hun spesialiserer seg på sensorisk analyse av oljene våre og har  ansvaret for smakingen. Hver gang sammenligner vi notater og diskuterer årgangene. Dette trinnet er viktig, fordi vi år etter år sirkler inn oljene med de beste organoleptiske egenskapene for å garantere deg den ypperste oljen.

Et veldig strengt utvalg

Hvert år, mellom desember og februar, mottar vi fra produsentene våre flere dusin prøver av olivenolje. Hver olje er smakt og vurdert av vår Alexandra Gauquelin-Roché.

Dette utvalget er gjort i henhold til strenge 200-punkts spesifikasjoner som tar hensyn til;  sporbarhet fra oliven til flaske, produsentens tradisjonelle produksjonsprosess, de organoleptiske egenskapene til oljen og en fysisk-kjemisk analyse levert av sertifiserte laboratorier.

Blant de kjemiske kriteriene ser vi spesielt på 3 nøkkelnivåer for å vurdere kvaliteten på oljen; dens renhet og potensialet for stabilitet over tid: polyfenolnivået, syrenivå og peroksidnivået.

De utvalgte olivenoljene blir deretter innlemmet i vår samling av grand crus oljer og  gjennomgår deretter regelmessige sensoriske analysetester for å overvåke utviklingen og stabiliteten deres over tid.

 

 

Hvorfor mottar og velger vi oljer og ikke oliven?

Fordi olivenene må presses i møllen så raskt som mulig etter innhøstingen for å sikre friskhet og optimal kvalitet på olivenoljen. Hvem er bedre enn produsenten på stedet, som kan garantere en pressing på innhøstingsdagen?

Hvorfor er vi ikke produsenter? Fordi vårt oppdrag er å oppdage rikdommen og mangfoldet av middelhavsolivenoljer, som en vinhandler oppdager vin.

HVA GJØR OLIVENOLJENE VÅRE UNIKE

Et krevende utvalg: hvert år reiser vi i Middelhavet for å velge hundre produsenter basert på svært strenge spesifikasjoner. Våre produsenter garanterer oss at alle olivenene er dyrket og produsert på det respektive området. Olivenene produseres basert lokal tradisjonen og gjennom bærekraftig landbruk. Alle oljene er vurdert på en skala på 200 poeng, og bare rundt tretti velges ut hvert år av vår ekspert på oleikolog.

En unik sporbarhet fra frukthage til flaske: Vi kontrollerer mer enn 1200 batcher per år, både på sensorisk og smaksmessig parametere, men også ved en grundig fysisk-kjemisk analyse. Alle våre oljer tappes deretter i vårt lille fabrikk i Mane i Haute-Provence. Fordi vi ikke ønsker å skjule noe fra kundene våre, er det på hver etikett spesifisert: opprinnelsesland, navn på eiendom og produsent, dato for høsting og olivensort. 

Kvalitet og friskhet: I våre partnermøller plukkes olivenene for hånd og kaldpresses innen 24 timer etter hø Fra 5 til 12 kilo oliven brukes for å oppnå en liter olje: Dette lave utbyttet er garantien for kvalitet. Våre aromatiske oljer lages ved at oliven og sitrusfrukter( eller aromatiske urter/ferske krydder.) presses samtidig. Ingen aroma eller essenser tilsettes . Våre flasker og bokser er mørke/lyssikre; dette for å bevare smakskvaliteten til olivenoljene våre.

MØT VÅRE OLJEPRODUSENTER

Her Sabino Leone i Puglia, Italia og Antoine Mora i Provence, Frankrike: det er all lidenskapen og kunnskapen som kommer til uttrykk og garanterer en ubestridelig kvalitet :