Hva er trøffelolje?
 

Trøffelolje er en moderne kulinarisk ingrediens som brukes til å gi trøffelsmak og aroma til en matrett.

Ideen til å lage trøffelolje kom på 80-tallet da trøffelsmaken ble populær i hele verden. Trøffelolje er en måte å tilføre de luksuriøse trøffelsmakene til retter uten at det koster så mye som det ville vært å bruke fersk trøffelsopp. I motsetning til fersk trøffel som har en kort sesong så er trøffelolje tilgjengelig hele året. Pris på trøffeloljeer også langt mer overkommelig enn å kjøpe ekte trøffel, som kan koste opp mot 80 000 kr pr kilo!

Hvordan bruke trøffelolje?


Trøffelolje er svært anvendelig og passer godt til en mengde matvarer. Bare husk på at det er ikke meningen å bruke den som stekeolje men at den heller brukes i mindre mengder som en siste finish før servering. Ved å bruke små mengder drøyer man oljen og det smaker også veldig mye av hver dråpe når man investerer i en god trøffeloljeav høy kvalitet.

 


Drypp noen dråper over pasta, pizza, eggerøre, potetmos, risotto, kremete supper som f.eks blomkålsuppe, dip med rømme, til biff og scampi, aioli.

Andre ideer er å bruke trøffelolje som partysnacks; når du serverer f.eks popkorn, pommes frites eller ulike typer chips så kan man sprinkle over en miks av trøffelolje og litt salt. Det vil gi gjestene en opplevelse av luksussnacks!

Prøv også vår berømte trøffeldip som kan brukes til snacks med chips eller rå grønnsaker, som pizzasaus, som tilbehør til biff eller scampi.

Hva smaker trøffelolje?


Hvit trøffelolje: hvit trøffel regnes som å være den mest elegante og ettertraktede av trøffelsoppene. Den har en intens og samtidig delikate smak.

Sort trøffelolje: sort trøffel har en kraftig aroma og smak og kan sies å bringe en mer markant smak av trøffel og sopp til matrettene.

Hvordan lager man trøffelolje?


Trøffelolje kan lages med ulike oljebaser som f.esk rapsolje, men de med best kvalitet, som vår Oliviers & Co hvit og sort trøffelolje, blir laget med høyeste kvalitet extra virgin olivenolje. Det betyr at de inneholder akkurat de samme gode helsefordelene som våre andre olivenoljer, men med luksuriøs trøffelsmak i tillegg.

Oliviers & Co har samarbeidet med anerkjente smaks og dufteksperter for å finne en bestanddel som kan gi den riktige smaken til trøffeloljen. Dette grundige forskningsarbeidet har blitt betrodd til 2 spesialiserte selskaper.

Hvor kan man kjøpe trøffelolje?


Trøffelolje kan du kjøpe hos oss i Oliviers & Co. Dette er extra virgin olivenolje av beste kvalitet med aroma av enten hvit eller sort trøffel. Den hvite trøffel sies å være den fineste og edleste sorten, og brukes i fersk tilstand bare rå, revet over ulike matretter. Den sorte trøffel er litt kraftigere i smak og aroma og brukes fersk mest i kokte matretter. Men som trøffelolje kan begge brukes omtrent likt, det spørs hva man foretrekker selv. Trøffelolje oppbevareshelst slik at lys og luft ikke kommer til for å påvirke smak og kvalitet. Om det er en gjennomsiktig flaske så er den beste oppbevaringi et skap eller i pappemballasjen.