SPORBARHET

SPORBARHETSPORBARHET
 Oliviers&Co er forpliktet til 100% sporbarhet fra oliven til flaske og å tilby deg olivenolje produsert med respekt for miljø og mennesker.Hos Oliviers&Co er sporbarhet en av pilarene våre! Det er et nøkkelelement i prosessen med å velge våre utsøkte oljer. Dette er hvordan vi i Oliviers&Co gir våre forbrukere så mye informasjon som mulig om olivenoljene våre.

 

På etiketten kan du få et globalt identitetskort for den valgte oljen takket være følgende:

Variantene av oliven som finnes i olivenolje


Navnet på eiendommen : gjenspeiler området og smakene som finnes i olivenoljen din, oljene våre tappes på fabrikken vår i Mane, men vi fremhever stedet hvor olivenene ble høstet (mens du bare vil finne omtale av opprinnelse EU eller ikke -EU på mange flasker på markedet)


Navnet på produsenten : bak hver olje skjuler seg fremfor alt kunnskapen og erfaring fra eiere som har driftet olivenlunden i generasjoner, som vi har nære relasjoner med.


Innhøstingsdatoen : innhøstingsdatoen er en reell garanti for kvalitet på olivenolje, må presses innen kort tid, i motsetning til vin, som forbedres over tid. Det er derfor best å kjøpe kvalitetsolje, som er på mørke flasker slik at de holdes unna lys. Våre grand cru olivenoljer er eksklusive og ferske, det vil si at vi ikke blander olivenoljer fra forskjellige høstår, og garanterer deg dermed maksimal friskhet.

Sporbarheten til oljene våre stopper ikke ved olivenene, alle elementene som utgjør flasken din kommer også fra middelhavsbassenget: våre flasker er laget av en italiensk glassprodusent, våre propper av en portugisisk korkprodusent og våre etiketter av et fransk selskap.

 

På etiketten vil du øke kunnskapen din om oljen du har valgt og der vil du finne:

Kategorien olivenolje: i Oliviers&Co tilbyr vi kun den beste extra virgin olivenoljen.


Ekstraksjon: kald ekstraksjon gjør at oljen fremdeles har alle næringsstoffer inntakt etter pressing; stort sett blir de fleste vegetabilske oljer varmebehandlet og deretter raffinert, noe som i stor grad endrer egenskapene deres og til og med gjør noen av dem helseskadelige.


Alle variantene av oliven som finnes i oljen: hver olivenolje er et resultat av en presis blanding, der utvalg av oliven bringer sin typiske karakter, og gir hver olje i samlingen en unik smak.


Volumet kjøpt fra produsenten og batchnummeret til tanken: hver av oljene våre er svært begrenset i antall; vi er like nøye med sporbarhet selv om det ikke er produsert mange liter av hver.


Ved sertifisering: AOP eller ØKOLOGISK, avhenger av region, dyrkingsmetode og produksjonskriterier.   2/3 av oljene våre er sertifisert, men noen ganger kan vi ikke tydelig angi det. Hvorfor? En PDO (beskyttet opprinnelsesbetegnelse) er et europeisk merke som garanterer at produktet er bearbeidet og produsert i et spesifikt geografisk område. Hos Oliviers&Co tapper vi alle våre oljer i Mane en Provence, derfor kan vi ikke nevne PDO for våre oljer fra Italia eller Spania, selv om noen er det. For eksempel finner vi Monva-eiendommen   i naturparken Sierra Mágina. Oljen fra Monva drar nytte av PDO Sierra Mágina, men vi kan ikke spesifisere det på flasken vår fordi stedet for tapping er forskjellig fra opprinnelsesstedet.
 
 
 
For å lære mer om universet vårt, oppdag stadiene i olivenhøsten og produksjonen av olivenolje.

I gjennomsnitt reiser olivenoljene våre 830 kilometer! Hvis vi kan være så nøyaktige, er det takket være vår sporbarhet samt vårt nettverk av produsenter i hele Middelhavsregionen.

 

Utforsk nå en flaske med olivenolje…
 

 

 

 

 

 

 

    100% sporbarhet betyr også at en kan få kjennskap til olivenoljens egenskaper og kvalitet, det gjelder alle våre oljer i       Oliviers & Co.

Nøyaktige og strenge analyser er nødvendig for å sertifisere våre kvalitets olivenoljer. For å bli valgt av vår kvalitetsdirektøra, Alexandra Gauquelin-Roché, må en olivenolje være svært nøyaktige på tekniske spesifikasjoner, etter å ha blitt analysert visuelt, lukt og smak.

 

 

 

 

 

Ikke få panikk! Du behøver ikke en doktorgrad i kjemi for å forstå, vi forklarer alt for deg!

Tre elementer er spesielt viktige for å klassifisere en olivenolje og for å få den inn i kategorien «Grand crus» :  antall polyfenoler, syrenivå og peroksidinnhold: