Den tradisjonelle produksjonen av olivenolje

For å lage olivenolje av høy kvalitet er det viktig å respektere forrige generasjoners produksjonsmetoder. Disse overføres i største hemmelighet fra generasjon til generasjon. Dette er grunnen til at vi hos Oliviers&Co setter pris på ekspertarbeidet til våre produsenter. De har en unik kunnskap som lar dem høste det beste fra oliventreet: grønt gull, utelukkende ved mekanisk pressing av olivenene.

 

For å oppnå en Grand Cru må flere betingelser være oppfylt:

 

- En region kjent for produksjon av olivenolje

- Olivenlunder med god vanntilgang og middelhavssol

- Oliventrær vedlikeholdt og behandlet med tradisjonelle metoder

- Lagring og pakking av olivenolje under optimale forhold

 

Produksjonen av olivenolje er modernisert for forbrukeren

For Oliviers&Co er tradisjonell kunnskap av største betydning, men moderne produksjonsmetoder står likevel i høysetet. Vi anser det som viktig for forbrukeren at det utføres strenge kontroller for å garantere kvaliteten på vår extra virgin olivenoljer.

I dag er møllene modernisert og automatisert, men de vi jobber med forblir utelukkende mekaniske. Dette for å respektere alle stadier av de tradisjonelle presseprosessene og garantere en olje av høy kvalitet som beholder alle duft-, smaks- og ernæringsmessige egenskaper

 

Stadiene: fra olivenlunden til flasken 

For å vite alt om stadiet før produksjonen: oppdag olivenhøsten.

 

 

Oliven plukkes i olivenlunden og faller på store garn lagt på bakken, samles opp og legges deretter i kasser for å transporteres til pressing. Alle olivenene fra produsentene vi samarbeider med hos Oliviers & Co presses på samme dag som høsting for å garantere optimal ferskhet på oljen.

 

 

Olivenene legges på et samlebånd der grenene og bladene skilles fra olivenene. Olivenene vaskes og sorteres en siste gang for å fjerne de resterende bladene.

 

Olivenene knuses: kjøttet og steinen knuses til en olivenmasse, som overføres til en eltetank. Eltingen av olivenmassen er veldig viktig fordi den gjør det mulig å optimalisere blandingen mellom de 3 elementene: olje, vann og planterester som ble dannet under knusingen. Eltingen holdes kontrollert fordi den fysiske bevegelsen/friksjonen ikke må øke temperaturen på massen: hver oliventype eller blanding av oliven krever en viss eltetid og en optimal eltetemperatur for å produsere best mulig olje.

 

 

Massen går deretter inn i sentrifugen. Dette er det sentrale stadiet i enhver mølle: sentrifugalkraften gjør det mulig å skille de 3 komponentene i massen:

- de faste restene som er tyngst sendes til den ytterste del av sentrifugen og skilles bort

- oljen som er lettere forblir i midten og sendes til filteret

- vannet som blir igjen skilles ut for seg

 

Olivenoljen som er fersk og klar tappes i tanker. Oliviers&Co velger hvert år, etter innhøstingen, partier med olivenolje fra sine partnerprodusenter i henhold til svært strenge spesifikasjoner. De utvalgte tankene sendes deretter til fabrikken vår i Mane i Haute-Provence for tapping på flasker eller oljekanner.

 

>> OPPDAG ALLE OLIVENOLJER FRA OLIVIERS&CO <<