• Alt startet i landsbyen Mane som ligger i området Alpes-de-Haute-Provence sør i Frankrike. To menn med felles pasjon for olivendyrking ønsket å gjøre premium extra virgin olivenolje tilgjengelig for flere, og nå har det gått mer enn 20 år siden eventyret startet. Med respekt for tradisjon og kultur, et tett samarbeid med olivenbønder rundt Middelhavet, høye og ufravikelige krav til dyrking, høsting og pressing har Oliviers & Co frembragt en rekke unike Grand Cru olivenoljer av ypperste kvalitet.
  • Ved å gå til kilden og oppsøke olivendyrkeren og bli kjent med jordsmonn og klima (Terroir) oppdaget man en utrolig variasjon i smaker fra olivensortene dyrket i forskjellige områder rundt Middelhavet. En ny ide dukket opp: fortjente ikke olivenoljen samme benevnelse som hos vin? Kunne ikke eksepsjonelle olivenoljer få betegnelsen Grand Cru, for slik å hedre de ulike årganger på samme måte som i vinverdenen?

EN GANG VAR DET OLIVENOLJE

Ved å gå til kilden og oppsøke olivendyrkeren og bli kjent med jordsmonn og klima (Terroir) oppdaget man en utrolig variasjon i smaker fra olivensortene dyrket i forskjellige områder rundt Middelhavet. En ny ide dukket opp: fortjente ikke olivenoljen samme benevnelse som hos vin? Kunne ikke eksepsjonelle olivenoljer få betegnelsen Grand Cru, for slik å hedre de ulike årganger på samme måte som i vinverdenen? 

Det startet som en ekte fasinasjon for Middelhavsregionen; møte mellom hav og landjord, sollyset, duftene og det legendariske oliventreet og oljen. Det utviklet seg via møter mellom mennesker med samme visjon og verdier, og kjærlighet til gode smaksopplevelser.

Respekt for naturen, ekspertise og erfaring, krav til kompromissløs kvalitet og sporbarhet i hvert ledd i produksjonen er hjørnestenene i vår filosofi.

VÅRE FORPLIKTELSER

Vi er olivenoljespesialister! Det er full sporbarhet gjennom hele prosessen fra høsting til tapping på flaske.

  • Etikett: på hver etikett står det navn på produsent og mølle, opprinnelsesland, høstetidspunkt, produksjonsnummer, olivensort og antall liter som er utvalgt av O&Co.
  • Systematisk kvalitetskontroll: Alle produkter blir testet i laboratoriet til Eric Verdier, som er O&Cos kvalitetssjef og kreative leder, før de blir introdusert i våre butikker (1200 produktkontroller og 900 olivenoljesmakinger.)
  • 100% naturlige produkter: Ingen tilsetningsstoffer, fargestoff eller konserveringsmidler.
  • Lidenskap: Vi brenner for produkter av høy kvalitet, med 100% naturlig opprinnelse.
  • Kundeservice: Vi er et sted for smaksopplevelser og inspirasjon. Våre kunder er våre gjester og vi byr dem på det beste vi har.

 

SAMARBEID MED KJENTE KJØKKENSJEFER

Våre salte og søte delikatesseprodukter er alle basert på oppskrifter som er laget eksklusivt for Oliviers & Co, enten av våre ansatte eller i samarbeid med en av våre 23 kjøkkensjefer.

Samme krav til kvalitet og sporbarhet gjelder alle produkter som selges av Oliviers & Co.

HVORFOR ER VÅRE OLIVENOLJER UNIKE?

Utvalg

Vi saumfarer Middelhavsområdet for å velge ut et hundretalls tradisjonelle olivenmøller som oppfyller våre strenge krav. Disse møllene kan garantere oliventreets voksested, olivensortene og årgangen. Alle oljene gis karakterer basert på en skala på 200 poeng, og kun et trettitalls oljer velges ut hvert år av vår oljekjenner.

Sporbarhet

Hvert år tar vi over 1200 stikkprøver, der vi kontrollerer smak og utseende. I tillegg foretar vi strenge fysikalske og kjemiske analyser. Oljene tappes deretter på flaske på vår fabrikk i Mane, Haute-Provence. På hver etikett står opprinnelsesland, navn på olivenlund og produsent, innhøstingsdato, olivensort og antall produserte liter. Alle flasker og kanner er mørke for å bevare olivenoljens kvalitet.

Kvalitet og friskhet

Våre partnere høster oliven for hånd og kaldpresser innen 24 timer etter innhøsting. For å lage 1 liter olivenolje av beste kvalitet brukes 5-12 kg oliven, som er vårt kvalitetsstempel. Våre aromatiske oljer lages ved å presse oliven sammen med sitrusfrukter, urter eller ferske krydder. Det tilsettes ingen ekstra aromastoffer. Våre flasker og andre beholdere er ugjennomsiktige for å bevare kvaliteten på oljene.

 

 

PRESSE, ANMELDELSER OG PRISER

PRESS, REVIEWS & AWARDS

Fremhevet som et pålitelig merke, og av våre kunder!


DE BESTE OLIVENOLJENE I VERDEN

Våre produsenter garanterer terroiret, olivenvariantene og en vintage olivenolje produsert i den reneste regionale tradisjonen og i bærekraftig landbruk.