I livet er det møter som snur opp ned på alt, som vekker dype lidenskaper som vi trodde hadde gått i dvale for alltid. Alexandra Gauquelin-Roché, vår nye olivenoljeutvelger, vet alt om dette. Hennes historie handler om en dristig omvendelse, en tilbakevending til sine sensoriske røtter og en kjærlighet til Middelhavsområdet.
Duften av muligheter
"Da jeg var tenåring, drømte jeg om å "le nez", som er de som lukter på parfymer/ er parfymemaker, forteller Alexandra Gauquelin-Roché. Men som så ofte ble drømmen lagt til side til fordel for mer konvensjonelle veier. Markedsføring ble hennes skjebne, men den subtile, fortryllende lukten av olivenolje innhentet henne etter hvert.
I samarbeid med Conseil Interprofessionnel des Vins de Provence oppdaget hun landbrukets verden og lot seg rive med av duftene og smakene. Det var under en reise til Puglia i Italia at hun fikk en olfaktorisk åpenbaring, en "sensorisk kjærlighet ved første blikk" for olivenolje. Det var et møte som tok henne med storm og markerte et avgjørende vendepunkt i livet hennes.
Fra markedsføring til olivendyrking
Til tross for utfordringene og oppofrelsene holdt Alexandra ut. Hun tok kurs ved det farmasøytiske fakultetet i Montpellier, samtidig som hun sjonglerte med familie og jobb i Paris. "Jeg hadde to forelesninger i uken", minnes hun, "men ingenting av dette hadde vært mulig uten teamet mitt, som var helt fantastisk".
Bevæpnet med vitnemålet sitt tok hun fatt på sitt gründereventyr, først forsiktig med en nettbutikk, deretter med Les Callis-gården, en gammel bygning midt på landsbygda i sør, der hun plantet sine første oliventrær.
Olivenolje, en smittsom lidenskap
Alexandra stoppet ikke der. Hun var klar over hvor viktig det var å dele lidenskapen og kunnskapen sin, og startet derfor L'Hove, et selskap som tilbyr kurs i olivendyrking. I dag sjonglerer Alexandra med flere roller: kursholder, produsent av ekstra jomfruolivenolje og utvelger for varemerket Oliviers&Co.
Velger for varemerket Oliviers&Co
Alexandra er daglig i kontakt med olivenoljeprodusenter rundt Middelhavet, både for å velge ut de beste partiene med olivenolje og for å oppdage nye skatter. Alexandra sørger for at de utvalgte oljene oppfyller våre strenge og spesifikke kriterier.
Før tapping utfører Alexandra en organoleptisk kontroll av hvert fat som kommer inn til Mane, for å sikre at oljen faktisk er den utvalgte oljen og at den ikke har noen feil. Først da tappes oljen på flasker og er tilgjengelig for salg.
Kilder
https://www.lafermelescallis.com/
Foto med kreditering : Adéral Piot