om denne oppskriften
Denne gratinerte butternutsquashen er en fyldig og fløyelsmyk forrett med et hint av porcini og trøffelkrem. Den er perfekt for å tilføre raffinerte høstsmaker til måltidene dine, og passer utmerket sammen med en frisk spinatsalat.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
1 glass med porcini og sommertrøffelkrem
Røkt olivenolje
Gull balsamicoeddik fra Modena
Salt
På markedet
1 butternut squash
10,5 oz friske spinatblader
1 1/4 kopp kremfløte
2 egg
1/2 kopp parmesanost
Malt muskatnøtt
Nykvernet pepper
Tilberedning
Vask butternutsquashen og klapp den tørr. Ikke skrell den, men fjern frøene. Skjær fruktkjøttet i tynne skiver med skallet på, og damp dem i 10 minutter.
Forvarm ovnen til 180 °C (350 °F). Bland egg, 2 ss steinsopp- og trøffelkrem og fløten i en bolle. Krydre med salt og pepper. Hell blandingen over i en smurt ildfast form, legg squashskivene i, dryss over revet parmesan og litt muskatnøtt. Stek i ca. 35-40 minutter.
Server med ferske spinatblader dryppet med røkt olivenolje og balsamicoeddik.