Italia

Affiorato olivenolje

  • Årets første pressede olivenolje
  • En unik innhøsting, rik på smak og i begrenset opplag
  • Extra virgin olivenolje, oliven høstet for hånd og presset innen 24 timer
kr 699,00
Item code:
71AFER01L
EAN code:
547130111215
Contenance:
1 l

Affiorato er årets aller første olivenolje.

Denne extra virgin olivenoljen produseres på Sicilia, den største øya i Middelhavet. En ren olivenjuice med enestående friskhet og autentisitet, som hvert år er svært etterlengtet av kjennere.

Denne nye olivenoljen kjennetegnes av noe som best kan beskrives som en bukett nyplukkede urter rett fra hagen. Oljen er ufiltrert og fremstilt gjennom et eksepsjonelt håndverk og en tidlig innhøsting.

De beste og fortsatt grønne olivenene plukkes for hånd og presses kun etter få timer etter innhøstingen.

Perfekt balansert avslører Affiorato 2026 intense aromaer av nyslåtte urter, løftet med noter av grønn mandel og aromatiske urter.

Også i år har Oliviers&Co valgt den beste sicilianske olivengården, Oleificio Geraci, til å tilby våre gourmet connoisseurs denne utsøkte olivenoljen, laget av 100 % Nocellara del Belice – dronningen av sicilianske olivensorter.

Myk og generøs, uten bitterhet, byr denne nyhøstede olivenoljen på en rund og behagelig munnfølelse, med en frisk og lang avslutning.

Visste du dette? Den lovpålagte grensen for syreinnhold i extra virgin olivenolje er under 0,8 %. Denne Grand Cru oljen fra Oliviers&Co går langt utover denne standarden med et eksepsjonelt lavt nivå på kun 0,12 %. Våre strenge krav til kvalitet og sporbarhet garanterer en ferskere og mer aromatisk olivenolje, med bevarte ernæringsmessige fordeler. Polyfenolinnholdet ved tapping er 358,1 mg/kg.

Innhøsting dato: Oktober 2025
Land: Italia
Produsent: Massimiliano Geraci
Intensitet:  
Aromatiske Profiler: Intens Vegetabilsk
Aromatiske toner: Tomatblad, Klippet Gress

Så god… Affiorato passer til alt! Den fremhever smaken i mange retter, eller bare på en deilig brødskive med landbrød og et lite dryss fleur de sel.

Den passer perfekt sammen med grønne grønnsaker (grønne bønner, brokkoli, kål), sjømat, carpaccio av fisk eller kjøtt, ferskost, ris, samt vinterretter som supper og grønnsaksgratenger.

Et absolutt must på alle pastaretter!

Betegnelse: Extra virgin olivenolje Affiorato
Nettovolum: 1 liter
Opprinnelse: Italia
Ingredienser: 100 % Nocellara del Belice-oliven
Spesielle oppbevaringsforhold: Oppbevares kjølig og mørkt

Affiorato, som betyr «det som flyter til overflaten», har fått navnet sitt fra en svært gammel produksjonsmetode brukt i Italia. Oljen, som er lettere enn vann, «fløt naturlig til overflaten», og væsken som ble hentet ut skilte seg ut med sin friskhet, vegetale karakter og store delikatesse.

For å være tilgjengelig i butikk allerede fra slutten av desember, starter nedtellingen på Sicilia allerede i midten av oktober. For å produsere denne eksklusive olivenoljen for Oliviers&Co, har Massimiliano Geraci, vår mangeårige partner, etablert en eksepsjonell utvelgelsesmetode. De beste olivenlundene velges nøye, og kun de sunneste og grønneste Nocellara del Belice-olivene plukkes for hånd og presses umiddelbart etter innhøstingen. Her skjer utvelgelsen før pressing, for å få det aller beste fra oljen!

Innhøstet og presset på rekordtid, sendes Affiorato straks til Frankrike for tapping i Haute-Provence, slik at den så raskt som mulig kan nå spisebordet hos oss i nord.

Ekstra tidlig innhøstet olivenolje har blitt en trend, men Oliviers&Co har allerede tilbudt Affiorato i 19 år.

Affiorato er fortsatt en våre meste ikoniske bestselgere og har vært det helt siden 2006!