Bringebærkake med sitron og pistasj

Bringebærkake med sitron og pistasj
65 min 4 gjester lett

om denne oppskriften

En gourmetoppskrift på bringebærkake. Syrligheten i sitronkremen oppveier sødmen i pistasjekremen, noe som gjør dette til den perfekte desserten til sommermåltidene.

ingredienser

Hos Oliviers&Co
1.25 dl sommerolje
Kirsebæreddik
1 glass pistasjkrem
1 glass sitronkrem

På markedet
175 g mel
1 ts bakepulver
150 g mandelmel
3 egg
150 g rørsukker
1 dl + 1 ts melk
Skall og saft av 1 økologisk sitron
300 g bringebær

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180 °C.

Sikt sammen mel, bakepulver og mandelmel. Visp sammen egg og sukker til eggedosis. Tilsett olivenolje, melk, sitronskall og saft. Vend inn melblandingen med en slikkepott, bland godt og hell halvparten av blandingen i en smurt og melet kakeform. Fordel et håndfull bringebær, 1 ss pistasjkrem utrørt i en teskje melk og 1 ss sitronkrem (hell de to kremene etter hverandre over kakeoverflaten).

Hell på resten av deigen, fordel et håndfull bringebær på toppen og trykk dem litt inn. Stekes ved 180° i 45 minutter. Sjekk med en knivspiss (den skal være tørr). La kaken avkjøles før du tar den ut av formen, og dryss deretter over melis. Server med resten av bringebærene og kirsebæreddik