Speltrisotto med reker

Speltrisotto med reker
10 min 6 gjester lett

om denne oppskriften

En sjømatoppskrift som garantert blir en suksess med rekene dine denne julen, med en komplett og deilig rett. 

ingredienser

Hos Oliviers&Co
Juleolje
Sitronolje
3 ss Champagneeddik
Havsalt fra Ebro-deltaet


På markedet
12 frosne rå gambas med hale
250 g små speltkorn
20 g smør
1 løk
1 fedd hvitløk
2 kvister timian
60 g revet parmesanost
1,5 dl tørr hvitvin
2 ss mascarpone-ost
1 stk terning kyllingbuljong
Pepper

Tilberedning

Rør ut terningen med kyllingbuljong i 1 liter med kokende vann . Skrell og hakk løken. Stek i en gryte sammen med 2 ss presset oliven og sitron, skrelt og knust hvitløk og timian. Tilsett spelt og rør i 3 min. med en slikkepott, hell deretter i vinen og rør igjen. Tilsett litt varm buljong og kok på svak varme i ca. 45 min med jevnlig tilsetning av buljong. Pill rekene. Brun dem i en stekepanne i 3 min. med 2 ss presset oliven- og sitronolje, og smak deretter av med den søte champagneeddiken. Tilsett parmesan, mascarpone og reker i den kokte risottoen. Smak til med salt og pepper, rør rundt og drypp noen dråper med juleolivenolje over, og serve.