Juleeddik med pasjonsfrukt og timian

  • En unik oppskrift utviklet eksklusivt for Oliviers&Co
  • Perfekt til både søte og salte retter
  • En ekte smaksforsterker som balanserer syrlighet med florale toner
kr 309,00
Item code:
74DVPT250
EAN code:
3547130111048
Contenance:
250 ml

Kjøkkenets nye glede

Denne spesialeddiken er et resultat av et solfylt møte mellom pasjonsfrukt fra Madeira og vill timian, med et hint av sitrus. Den kombinerer mild syrlighet, eksotisk sødme og friske urtearomaer på en elegant måte.

Vår mester eddikmaker har utviklet denne delikate nyheten med presisjon og ekte håndverkskunnskap. Resultatet er en gyllen eddik med en raffinert smak – perfekt til å løfte enkle så vel som avanserte retter.

Drypp den over avocado eller fisketartar for en frisk og elegant forrett, eller bruk den i vinaigretter i stedet for sitron – nydelig på nygrillet fisk eller kamskjell carpaccio. 

Med sin friske syrlighet og solrike smaksprofil, passer denne eddiken også utmerket til grillede reker, and, kylling og svinefilet.

Den tilfører en spennende vri på salater med avokado og krabbe, eller på fersk ost. Til dessert overrasker den med en perfekt balanse mellom søtt og syrlig – prøv den på sjokolademousse, en eksotisk pavlova eller en blodappelsinsalat. Og for å imponere gjestene dine: noen dråper er alt som skal til for å løfte en cocktail enten med eller uten alkohol – for eksempel i en Gin & Tonic eller Mojito.

Navn: Juleeddik med pasjonsfrukt og timian
Nettoinnhold: 250 ml
Opprinnelse: Produkt fra Portugal
Ingredienser: Eddik fra alkohol, opprinnelse Portugal 62 %, sukker, opprinnelse Portugal 15 %, passjonsfrukt, opprinnelse Madeira 20 %, timian, opprinnelse Frankrike 3 %
Oppbevaringsforhold: Oppbevares borte fra varme og lys

nutrition

Pasjonsfrukt fra Madeira 

På Madeira trives pasjonsfrukten (grenadilla eller maracujá) i et subtropisk klima som moderes av Atlanterhavet. Her utvikler den en intens aroma og balansert syrlighet. De lokale variantene er ofte mindre syrlige enn de fra Afrika og Sør-Amerika, og kan høstes nesten hele året, takket være det stabile og fuktige klimaet.

Vill timian fra Garrigue

Vill timian er et must i Middelhavskjøkkenet. Den tilfører en urte- og treaktig aroma til maten.