Italia

Tenuta Ganga di Lupo Olivenolje - Italia

  • Olivenoljen med det høyeste polyfenolinnholdet i Oliviers&Co-kolleksjonen I år: 849 (mg/kg)
  • Ideell for de som elsker kraftige og gresskledde olivenoljer
  • En ekte oliveneliksir og et elegant krydder 
kr 459,00
Item code:
71LUDV500
EAN code:
3547130110034
Contenance:
500 ml

FORVENTET TILBAKE PÅ LAGER 02.APRIL

En historie om oliven og familie​

Denne intense olivenoljen kommer fra Coratina, en kraftig olivensort som er symbolsk for Puglia. Den uttrykker perfekt friskhet og robusthet, typisk for denne regionen, og har en tydelig syrlig- og bitterhet. Med sine friske og komplekse aromaer er den forførende, og den eksepsjonelt lange ettersmaken byr på toner av nyklippet gress og artisjokk.​ Denne eksepsjonelle olivenoljen har et høyt innhold av polyfenoler (849 mg/kg ved tapping), noe som avslører dens unike ernæringsmessige egenskaper. Den er en ekte oliveneliksir og et elegant krydder som er ideelt for å fremheve alle dine kulinariske kreasjoner.​

Visste du at? Det lovpålagte syrenivået for ekstra jomfru olivenolje må være mindre enn 0,8 %. Denne Oliviers&Co Grand Cru oljen går langt utover dette kravet med et eksepsjonelt lavt nivå på 0,25%. Våre krav til kvalitet og sporbarhet garanterer en friskere og mer aromatisk olivenolje med bevarte ernæringsmessige fordeler. Polyfenolinnholdet ved tapping er 849 mg/kg.

 

Innhøsting dato: Oktober 2024
Land: Italia
Produsent: Vito & Luigi Girone
Oliven: 100% Coratina
Intensitet:  
Aromatiske Profiler: Intens Vegetabilsk
Aromatiske toner: Artisjokk, Klippet Gress, Grønn Tomat, Ruccolasalat

Grillet paprika, tataki av tunfisk, fennikelsalat med pærer og sitrus, artisjokkcarpaccio.

Navn: Tenuta Ganga di Lupo olivenolje

Netto mengde: 500 ml

Opprinnelse : Italia

Ingredienser : Oliven: 100% Coratina

Spesielle lagringsforhold: Oppbevares beskyttet mot varme og lys

nutrition

Ganga di Lupo er en ung vingård i Puglia, grunnlagt i 2017 av Luigi og Vito, med mål om å produsere høykvalitets olivenolje fra sorten Coratina.

Til dags dato har de vunnet mer enn 35 nasjonale og internasjonale priser, noe som vitner om den utmerkede kvaliteten deres ekstra jomfru olivenolje fra enkeltsorten Coratina. Brødrene vokste opp i familiens olivenlunder, og arvet foreldrenes og besteforeldrenes kunnskap om dyrking av oliven. den 25 hektar store gården i Santo Spirito står det 6000 oliventrær, som er alt fra 50 til 500 år gamle!

De to brødrene bruker avansert teknologi som værsensorer og et underjordisk vanningssystem for bærekraftig forvaltning av vann og ressurser. Med tanke utfordringene klimaendringene fører med seg, foretrekker de dyrkingsmetoder som respekterer miljøet. Tilnærmingen deres er komplementær og ferdighetene deres utfyller hverandre: Luigi,  ekspert landbruksvitenskap, og Vito, som er ingeniør, bruker innovasjon for å forbedre kvaliteten oljen. Deres visjon er å opplyse forbrukerne om verdien av førsteklasses olivenolje, som et resultat av omhyggelig arbeid med respekt for jorden. De er opptatt av å kombinere tradisjon og innovasjon for å sikre en etisk og bærekraftig  produksjon.