om denne oppskriften
Velkommen til Sicilia! Oppdag en frisk og velduftende salat med fennikel, en knasende grønnsak med et hint av anis. En enkel og autentisk oppskrift full av middelhavssmaker. Er du klar til å legge ut på en solfylt smaksreise?
ingredienser
Hos Oliviers&Co
8 ss Oleificio San Calogero olivenolje
2 ss grapefrukteddik
Urtesalt til pasta og salater
8 svarte Kalamata-oliven
På markedet
3 fennikel
2 sitroner
1 grapefrukt
2 appelsiner
4 egg
8 kvister dill
Tilberedning
Legg eggene i en kjele med kokende vann. Kok dem i 6 minutter, ta dem ut umiddelbart og la dem renne under kaldt vann. Fjern skallene. Riv fennikelen fint på et mandolinjern. Legg fennikelen i en bolle, dryss over sitronsaft og bland. La marinere i to timer i romtemperatur.
Skrell grapefrukten og appelsinene rå, fjern skallet og ta forsiktig ut kvartene en etter en. La fennikelen renne av mellom fingrene og drypp over grapefrukteddik og olivenolje. Dryss over urtesalt til pasta og salat og krydre med pepper.
Bland forsiktig inn sitrusfruktkvartettene og fordel dem på fire tallerkener. Skjær toppen av de bløtkokte eggene slik at eggeplommen kommer til syne, og legg dem på tallerkenene sammen med oliven skåret i strimler. Dryss over hakket dill. Serveres avkjølt.