Grønn skorpefri quiche

Grønn skorpefri quiche
50 min 4 gjester lett

om denne oppskriften

En oppskrift på quiche uten bakverk, spinat og røkt fisk, raskt og enkelt for en lunsj på gresset!

ingredienser

Hos Oliviers&Co 

“La Classique” olivenolje   

Rødvinseddik med rosa hvitløk fra Lautrec 

Valnøttolje   

På butikken   

250 g fersk spinat  

1 sjalottløk  

1/2 fedd hvitløk  

25 cl kremfløte  

50 g mel   

1 stort egg  

1 røkt ørretfilet (alternativt makrell)  

150 g spinatspirer til pynt  

1 klype muskatnøtt  

Tilberedning

Forvarm ovnen til 200 °C.

Finhakk sjalottløk og hvitløk og stek middels varme med 2 ss olivenolje. 

Tilsett spinaten, bland og la den smelte tildekket.

Bland egg, fløte, muskat og mel i en bolle, klem ut vannet fra spinaten og tilsett tørr.

Tilsett smuldret røkt fisk og smak til med salt og pepper om nødvendig.

Hell blandingen i en godt oljet panne og stek i 20 minutter.

La avkjøles og ta ut av formen. I en salatskål, rødvinseddik med rosa hvitløk fra Lautrec med 2 ss valnøttolje, tilsett den gjenværende sjalottløken, spinatskuddene og bland, server over quichen.