om denne oppskriften
En oppskrift på quiche uten bakverk, spinat og røkt fisk, raskt og enkelt for en lunsj på gresset!
ingredienser
Hos Oliviers&Co
“La Classique” olivenolje
Rødvinseddik med rosa hvitløk fra Lautrec
Valnøttolje
På butikken
250 g fersk spinat
1 sjalottløk
1/2 fedd hvitløk
25 cl kremfløte
50 g mel
1 stort egg
1 røkt ørretfilet (alternativt makrell)
150 g spinatspirer til pynt
1 klype muskatnøtt
Tilberedning
Forvarm ovnen til 200 °C.
Finhakk sjalottløk og hvitløk og stek på middels varme med 2 ss olivenolje.
Tilsett spinaten, bland og la den smelte tildekket.
Bland egg, fløte, muskat og mel i en bolle, klem ut vannet fra spinaten og tilsett tørr.
Tilsett smuldret røkt fisk og smak til med salt og pepper om nødvendig.
Hell blandingen i en godt oljet panne og stek i 20 minutter.
La avkjøles og ta ut av formen. I en salatskål, rødvinseddik med rosa hvitløk fra Lautrec med 2 ss valnøttolje, tilsett den gjenværende sjalottløken, spinatskuddene og bland, server over quichen.