om denne oppskriften
Breiflabb, også kjent som "fattigmannshummer", er en kjøttfull fisk med en søt smak som holder seg godt på grillen. Kombinert med den rike og krydrede smaken av chorizo og rosmarin vil den garantert gi alle lyst på mer.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
2-4 ss Espelette Chiliolje
Urtesalt til fisk
Søt granatepleeddik
På markedet
450 g breiflabb, trimmet og kuttet i biter på 5 cm.
230 g chorizo, skåret i 16 skiver
1 løk, kuttet i kvart
1 1/2 ss smør, smeltet
4 tykke kvister rosmarin
1 kopp spinat
1 kopp ruccola
Pepper
Tilberedning
Tenn en gass- eller kullgrill. Forvarm grillen til 230 °C.
Pensle breiflabbbitene med smeltet smør og oliven- og limeolje. Krydre med salt og urter og bland til de er godt dekket. La marinere i minst 1 time.
Sett vekselvis fire breiflabbstykker, løkskiver og fire skiver chorizo brettet i to på hvert av fire grillspyd eller grillpinner.
Grill spydene på middels varme, snu én gang, til fisken er lett grillet og gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side.
Overfør spydene til et fat og legg dem på toppen av spireblandingen.
Drypp over Espelette Chiliolje. Krydre med pepper og noen dråper eddik.
Server umiddelbart.