OLIVIERS & CO produsent
Giuseppe Santangelo
Oleificio San Calogero er en autentisk liten perle, en invitasjon til å reise til Middelhavets vakreste hage: Sicilia. Siden 1923 har familien Santangelo viet seg til å dyrke hundre år gamle oliventrær og produsere karakteristiske olivenoljer. Denne eksepsjonelle Grand Cru-oljen er produsert av Nocellara del Belice-oliven som høstes for hånd og knuses tre timer etter innhøsting, og vitner om sicilianske forfedres kunnskap. Disse runde, kjøttfulle olivene er selve symbolet på siciliansk fortreffelighet.
Den dyrkes hovedsakelig i Belice-dalen og har en beskyttet opprinnelsesbetegnelse (DOP). Den tidlige innhøstingen gir denne eliksiren perfekt balanse og avslører aromaer av frisk mandel, tomatblader og klippet gress, som er så typisk for Nocellara del Belice. Denne olivenoljen passer til alle tomatbaserte retter og er ideell til alt som har samme profil som den: rå og livlig. Det sicilianske kjøkkenet er fullt av deilige retter som pasta a la Norma eller appelsin- og fennikelsalat, som alle får ekstra smak av olivenolje, den viktigste ingrediensen i middelhavskjøkkenet.