Moulin Sigri Økologisk olivenolje - Hellas
- Økologisk gresk Grand Cru
- Perfekt til middelhavsmat
- Miljøansvarlig produksjon
Økologisk olivenolje fra et gjenoppdaget paradis.
Nord for Egeerhavet, på de gjenopprettede landområdene på den vestlige øya Lesbos, ligger
Faros Estate – hjemmet til Sigri-møllen, et forbilde på bærekraftig og etisk landbruk. Over 40 000 oliventrær er plantet på dette en gang så tørre landet, sammen med 20 000 andre trær og planter, og har skapt et rikt og levende økosystem. Med sin gyldne farge og grønne reflekser avslører denne økologiske Grand Cru-en delikate aromaer av hvite blomster, tørkede blomster og nøtter. Smaken kjennetegnes av en silkeaktig konsistens, stor intensitet og en pepperaktig avslutning. Perfekt som krydder til salater, grillet fisk, stekte grønnsaker – eller bare på ferskt brød.
Gresk salat med ferske fiken og honning, marinert grilletlam, moussaka, kyllingspyd, courgettegrateng
Navn: Moulin Sigri Økologisk olivenolje - Hellas
Netto mengde : 500ml eller 250ml
Opprinnelse: Hellas
Ingredienser : 93%Adramitiani, 3%Mavrolia,4% FS17
Spesielle lagringsforhold: Oppbevares beskyttet mot varme og lys

Maria Tirpintiri dyrker 12 olivensorter på eiendommen sin, på trær som ermellom 0 og 15 år gamle, ved hjelp av naturlige metoder og uten bruk avkunstgjødsel. Gjødslingen baseres på en næringsrik kompost laget avhusdyrgjødsel, avklipte grener og ikke minst Posidonia, en lokal tangart.Disse metodene gjør jorden fruktbar og rik på viktige sporstoffer, samtidigsom de bidrar til å fange CO₂ i jordsmonnet.
Denne unike dyrkningsmodellen støtter det biologiske mangfoldet ogforvandler miljøet: blomster, insekter, fugler og pattedyr finner tilflukt her. Idag er eiendommen et naturparadis, hvor palmer, furutrær, sypresser,eukalyptus, fikentrær, granatepletrær og andre arter lever i harmonisksameksistens.
Takket være denne praksisen bidrar Moulin Sigri aktivt til den klimatiskebalansen på det vestlige Lesbos, samtidig som den tilbyr et eksepsjoneltprodukt som respekterer både jorden og menneskene som dyrker den.Denne tidligere øde regionen er nå et fristed for tusenvis av fugler, insekterog pattedyr – en sann oase av biologisk mangfold.