Hellas
OLIVIERS & CO produsent
Maria Tirpintiri
På eiendommen dyrker Maria Tirpintiri 12 olivensorter på trær som er mellom 0 og 15 år gamle, ved hjelp av naturlige metoder og uten bruk av kunstgjødsel. Gjødslingen er basert på en rik kompost laget av husdyrgjødsel, avkapp og, fremfor alt, Posidonia, en lokal tangart. Disse metodene gjør jorden fruktbar og beriket med viktige sporstoffer, samtidig som CO₂ fanges opp i jordsmonnet.
Denne unike dyrkingsmodellen støtter det biologiske mangfoldet og forvandler miljøet: Blomster, insekter, fugler og pattedyr finner tilflukt her. I dag er eiendommen et naturparadis, der palmer, furutrær, sypresser, eukalyptus, fikentrær, granatepletrær og andre arter lever i harmonisk sameksistens. Takket være sin praksis bidrar Moulin Sigri aktivt til den klimatiske balansen på det vestlige Lesbos, samtidig som den tilbyr et eksepsjonelt produkt som respekterer jorden og de som dyrker den.
Denne tidligere ørkenregionen er nå et fristed for tusenvis av fugler, insekter og pattedyr, en ekte oase av biologisk mangfold.