Portugal

Søt eddik med​ eple og kardemomme 100ml

  • Julestemning i én enkel eddik​
  • Passer til både søte og salte retter​
  • En unik kreasjon
kr 199,00
Item code:
74CP4V100
EAN code:
3547130105764
Contenance:
100 ml

En frisk gourmetkreasjon​!

Julens gourmetstemning i en enestående eddik​.

Eple og kardemomme er essensielle vintersmaker som går perfekt sammen i denne kreative eddiken, skapt av Frédéric Chaix, Oliviers&Co's Master Vinegar.​Denne juleeddiken er laget av hvitvinseddik og Alcobaça IGP-eple, en portugisisk eplesort som er kjent for sitt saftige fruktkjøtt og sitt syrlige preg.

Grønn kardemomme fra Guatemala kombineres med eplenes sødme og gir friske toner av sitrusfrukter og furusaft i smaken. Kardemomme er et av julens symbolske krydder, kombinert med kanel og stjerneanis i pepperkakeoppskriften! Denne julededdiken er fruktig og krydret, og vil gi gourmetglede og friskhet i dine matretter, fra forrett til dessert.

Fruktige dressinger til salater og råe grønnsaker​, marinering av andebryst eller kyllingfilet, stekt breiflabb i ovnen​, gravlaks​, marinering av skalldyr eller kreps​, på fersk ost​, fruktsalat​, på vaniljeis, gulrøtter stekt i ovn​, epleterte​, kompott​, bakt eple med vaniljeis​, varm sitronsaft med honning...

OPPRINNELSE: Portugal

INGREDIENSER: hvitvinseddik (sulfitter) 65 %, eple 15 %, sukkerkardemomme 5 %.

nutrition

Alcobaça-eplet

Alcobaça-eplet har en beskyttet geografisk betegnelse og er kjent for sin intense smak og sitt saftige fruktkjøttAlcobaça er en by sentral i Portugal, i Estremadura, en region som er kjent for sitt landbruk

Grønn kardemomme

Et av verdens dyreste krydder etter safran!

Kardemomme har sin opprinnelse i Asia, og frøene brukes mye i det indiske kjøkkenet for å gi smak til mange retterkaker og ris. Kardemomme brukes også til å sette smak  kaffensærlig i Libanon og Syria... Ved å knuse kardemomme etter måltidet får man en frisk pust i munnen.

Den kraftigepepprede og den lett mintaktige aromaen brukes til å gi smak til kompottersyltetøy og pepperkaker, men også til grønnsaker og hvitt kjøtt.