Søt eddik med eple og kardemomme 100ml (Hen)
- Har (eple)juice til overs
- Liker søtt og salt
- Alltid klar for en salat- og chill-kveld
Hvordan mine nærmeste snakker om meg:
En frisk gourmetkreasjon!
Julens gourmetstemning i en enestående eddik.
Eple og kardemomme er essensielle vintersmaker som går perfekt sammen i denne kreative eddiken, skapt av Frédéric Chaix, Oliviers&Co's Master Vinegar.Denne juleeddiken er laget av hvitvinseddik og Alcobaça IGP-eple, en portugisisk eplesort som er kjent for sitt saftige fruktkjøtt og sitt syrlige preg.
Grønn kardemomme fra Guatemala kombineres med eplenes sødme og gir friske toner av sitrusfrukter og furusaft i smaken. Kardemomme er et av julens symbolske krydder, kombinert med kanel og stjerneanis i pepperkakeoppskriften! Denne julededdiken er fruktig og krydret, og vil gi gourmetglede og friskhet i dine matretter, fra forrett til dessert.
Fruktige dressinger til salater og råe grønnsaker, marinering av andebryst eller kyllingfilet, stekt breiflabb i ovnen, gravlaks, marinering av skalldyr eller kreps, på fersk ost, fruktsalat, på vaniljeis, gulrøtter stekt i ovn, epleterte, kompott, bakt eple med vaniljeis, I varm sitronsaft med honning...
OPPRINNELSE: Portugal
INGREDIENSER: hvitvinseddik (sulfitter) 65 %, eple 15 %, sukker, kardemomme 5 %.
Alcobaça-eplet
Alcobaça-eplet har en beskyttet geografisk betegnelse og er kjent for sin intense smak og sitt saftige fruktkjøtt. Alcobaça er en by sentral i Portugal, i Estremadura, en region som er kjent for sitt landbruk.
Grønn kardemomme
Et av verdens dyreste krydder etter safran!
Kardemomme har sin opprinnelse i Asia, og frøene brukes mye i det indiske kjøkkenet for å gi smak til mange retter, kaker og ris. Kardemomme brukes også til å sette smak på kaffen, særlig i Libanon og Syria... Ved å knuse kardemomme etter måltidet får man en frisk pust i munnen.
Den kraftige, pepprede og den lett mintaktige aromaen brukes til å gi smak til kompotter, syltetøy og pepperkaker, men også til grønnsaker og hvitt kjøtt.