Italia

Affiorato 2025 olivenolje

  • Ekstra virgin olivenolje, oliven høstet for hånd og presset innen 24 timer
  • Ren olivenjuice med utrolig friskhet og autentisitet
  • ​Denne ferske olivenoljen har alle fordelene med maksimalt innhold av antioksidanter og polyfenoler
kr 699,00
Item code:
71AFDR01L
EAN code:
3547130108499
Contenance:
1 l

Kjenner du til den unike smaken av Affiorato, Oliviers&Co's bestselger gjennom 18 år!

AFFIORATO er årets førstpressede olivenolje; ren olivenjuice med utrolig friskhet og autentisitet som er etterlengtet av kjennere hvert år. Denne nypressede, extra virgin olivenoljen er et resultat av ekspertise og tidlig innhøsting.

Intensitet:  
Aromatiske Profiler: Vegetabilsk
Oliven: 100% Nocellara del Belice
Land: Italia
Innhøsting dato: 1. okt. 2024

Affiorato er så fantastisk på smak, at den kan lett brukes til det meste.

Den passer godt til mange retter, eller rett og slett som nytelse til et godt landbrød med fleur de sel. Perfekt med : Grønne grønnsaker (grønne bønner, brokkoli, kål), sjømat, fisk eller kjøtt carpaccio, fromage frais, ris, vinterretter som supper eller grønnsaksgratiner. Et must til alle pastaretter. Oppskriftsideer: Butternut squashgrateng, pasta med reker, Røkt laks på toast, Soppcarpaccio med parmesanstrimler og koriander. Forslag til eddiker: Champagne eddik (vår nye  juleeddik), Gusto Intenso Modena balsamicoeddik.

Navn: Affiorato olivenolje 2025
Netto mengde: 1 liter
Opprinnelse: Italia
Ingredienser: 100% Nocellara del Belice
Spesielle oppbevaringsbetingelser: Oppbevares beskyttet mot varme og lys

Affiorato, som bokstavelig talt betyr «det som kommer til overflaten», har fått navnet sitt fra en svært gammel produksjonsprosess som brukes i Italia: oljen er lettere enn vann, slik at den flyter til overflaten, og med det resultat at konsistensen er frisk, vegetalsk og delikat. Massimiliano Geraci, mangeårig partner av Oliviers & Co, satte i gang denne eksepsjonelle seleksjonsprosessen for å sikre at denne førsteklasses olivenoljen, skulle være tilgjengelig i butikkene fra slutten av november. Bare de beste og grønneste Nicellara del Belic-olivene blir plukket for hånd, og knuses umiddelbart etter innhøstingen. Selekteringen av oliven skjer før pressing, for å oppnå crème de la crème av olivenolje. Affiorato høstes og presses på rekordtid, og transporteres deretter til Frankrike for å bli tappet i Provence, slik at den kan nå våre kjøkken så raskt som mulig...Nypresset olje er trendy, men Oliviers & Co har allerede laget den i 18 år: Affiorato, som ble skapt i 2006, feirer 18-årsjubileum i år og er fortsatt merkets bestselgende klassiker!