OLIVIERS & CO produsent
Massimiliano Geraci
Massimiliano GERACI, historisk partner til Oliviers & Co lokalisert på Sicilia, har implementert en eksepsjonell utvalgsmetode for å produsere årets første olje, hvert år: Affiorato.
De fineste partiene med oliventrær er nøye utvalgt, og deretter knuses bare de sunneste og grønneste olivenene fra Nocellara del Belice umiddelbart etter innhøsting.
Etter noen dager med "dekantering", pakkes primeurolivenoljen i sin ganske tradisjonelle flaske. Massimiliano og Lorenzo Geraci-brødrene er den fjerde generasjonen av familien som driver med oliven og ekstra virgin olivenolje... en skjebne skrevet i trærne og beviser at det for hver etterkommer av familien ble plantet et tre som ikke tok fornavnet.
Kjærligheten til Sicilia og dets frukter har ført til at Geraci-familien i flere generasjoner har fokusert på å opprettholde gamle tradisjoner. Innlemmelsen av selskapet og byggingen av en ny mølle tillot Geraci-familien å forfølge målet om å fremme kvalitet, noe som ga dem anerkjennelse og priser på internasjonalt nivå. Oliven plukkes for hånd eller med håndverktøy.
De oppbevares til malingsfasen på et kjølig, ventilert sted, og presses deretter innen 12 timer etter oppsamling. Utvinningen av Geraci extra virgin olivenolje gjøres utelukkende ved mekaniske prosesser med en kontinuerlig syklus med kald ekstraksjon i to faser.
Lagringen av oljen skjer på steder hvor temperaturene er konstante og rustfrie ståltanker under nitrogenatmosfære beskytter den mot luften, bremser de naturlige oksidasjonsprosessene og opprettholder smaken i lang tid.