Frankrike

Domaine Salvator økologisk olivenolje - Frankrike

  • Økologisk olivenolje​​
  • Monovarietal 100 % Aglandau
  • Ekstra virgin olivenolje, oliven høstet for hånd og presset innen 24 timer
kr 499,00
Item code:
71SADV500
EAN code:
3547130110058
Contenance:
500 ml

En olivenolje med urteaktige aromaer

Denne enestående, PDO Haute-Provence-sertifiserte økologiske olivenoljen er laget utelukkende av Aglandau-oliven, som høstes svært tidlig, mens de fortsatt er grønn. Oljen avslører en kompleks luktbukett med intense noter av rå artisjokk og frisk peppermynte. Terroiret i Les Mées gir olivenene en ekstraordinær aromatisk intensitet, takket være den unike kombinasjonen av alpint og middelhavsklima. Håndplukkede Aglandau-oliven, som presses umiddelbart etter høsting, gir denne grand cru-olivenoljen en kraftig, urteaktig smak. Den kan nytes både kald og varm og passer perfekt til enkle salater eller klassisk provençalsk mat.

Visste du at? Det lovpålagte syrenivået for ekstra jomfru olivenolje må være mindre enn 0,8 %. Denne Oliviers&Co Grand Cru oljen går langt utover dette kravet med et eksepsjonelt lavt nivå på 0,13%. Våre krav til kvalitet og sporbarhet garanterer en friskere og mer aromatisk olivenolje med bevarte ernæringsmessige fordeler. Polyfenolinnholdet ved tapping er 492 mg/kg.

Innhøsting dato: November 2024
Land: Frankrike
Produsent: Sophie et Frederic Pinatel
Oliven: 100% Aglandau
Intensitet:  
Aromatiske Profiler: Intens Vegetabilsk
Aromatiske toner: Artisjokk, Ruccolasalat, Grønt Bananskall

Carpaccio pære/Gorgonzola og nøtter, stekt grillet risbar, Bruschetta, grillet paprika, laksetartar, saueost.

Navn:  Domiane Salvator økologisk olivenolje - Frankrike

Netto mengde: 500 ml

Opprinnelse: Italia

Ingredienser: Oliven: 100% Aglandau

Spesielle lagringsforhold: Oppbevares beskyttet mot varme og lys

Sophie og Frédéric er femte generasjon i Pinatel-familien, som har dyrket oliventrær i Alpes de Haute-Provence i flere hundre år. Siden 2010 har deres egen mølle, som ligger midt i olivenlunden, gjort det mulig å bevare olivenens friskhet og smak ved å presse dem samme dag den høstes.

Eiendommen består av 10 000 oliventrær, som er plantet mellom 400 og 450 meter over havet, grensen for olivendyrking. Trærne ble heldigvis spart fra frosten i 1956, og i dag kan man beundre de gamle, imponerende trærne. Durance-elven har preget det tørre og steinete jordsmonnet i Haute-Provence, som i dag uttrykker seg som et ekte konsentrat av aromaer.