om denne oppskriften
Denne oppskriften på kamskjell med pastinakkpure blir en garantert suksess! Salt sjøsmak fra kamskjell møter sødmefull pastinakkpure i en himmelsk harmoni.
ingredienser
Hos Oliviers & Co
Fruktig olivenolje
10 ss gull balsamico
Peppermiks
Fra markedet
12 kamskjell
1/2 løk
3 pastinakk
4 ss fløte
10 g usaltet smør
Havsalt
Tilberedning
Hell balsamico i en liten gryte og redusér til sirupskonsistens
Finhakk løk, varm olivenolje i en gryte og fres løken på middels varme i noen minutter. Del pastinakk i skiver og ha i gryta sammen med løken
Tilsett føte og hell i vann slik at det akkurat dekker pastinakken. Legg på lokk og kok i ca. 20 minutter til pastinakken er mør. Mos til puré med en stavmikser
Stek kamskjellene i olivenolje til de får fn farge, ca 2 minutter på hver side. Mot slutten tilsetter du smør og heller over kamskjellene med en skje
Server kamskjellene på pastinakkpure og drypp over olivenolje og redusert balsamico