Grilling handler ikke bare om kjøtt, det er også mulig å tilberede 100% vegetariske måltider på grillen eller a la plancha. De fleste grønnsakene er deilige grillet, spesielt om sommeren: paprika, courgette, aubergine, løk, tomat, for ikke å nevne artisjokk, asparges, gulrot, sopp eller til og med uskrelt potet i folie.
Tilberedningen er enkel: etter å ha kuttet dem i biter, frøet for noen og skrelt etter smak for andre, mariner dem i noen minutter i olivenolje og urter som timian, Provence-urter eller vår blanding av salt og urter til pasta og salater. Når de er gjennomvåt, legg grønnsakene på den varme grillen, i små mengder for å bedre styre tilberedningen. Hold øye med dem og snu dem ofte for å unngå å brenne dem. La oss ta en titt på noen få oppskrifter spesielt.
Auberginen, sommerens stjernegrønnsak, er ideell for grilling på grillen, ikke skrelt. Faktisk gjør den tykke huden at denne grønnsaken holder seg selv under tilberedningen og får et mørt kjøtt, som du kan ordne mange ingredienser på. Det er godt og vakkert!
For en søt og velsmakende versjon, kombiner courgette med mango, yoghurt og koriander for å lage en oppskrift på grillet aubergine salsa mango.
For en gresk versjon, bruk aubergine i vår oppskrift på aubergine marinert i fetaost med oliven og olivenolje.
Til slutt, for italiensk inspirasjon, prøv en original oppskrift på auberginepizza uten brød: en original vegetarisk og glutenfri forrett som barn vil elske!
Vi er alle kjent med fetaost, en fersk sauemelkost fra Hellas, deilig rå smuldret på en gresk salat eller en enkel tomatsalat. Det er også veldig godt grillet! Anrett fetaosten i skiver på et papirark, drypp med olivenolje (ekstra virgin eller for mer fantasi våre aromatiske spesialiteter oliven og lime eller oliven og basilikum) og la den koke i 15 minutter. Oppdag oppskriften på grønn tomat og grillet fetasalat, for å variere gledene eller overraske gjestene dine i sommer, i all enkelhet!
Kuttet i 2 og igjen i den tykke huden, griller denne frukten veldig godt og avslører røykfylte toner. Det vil da være den ideelle beholderen for å tilsette en yoghurtbasert tilberedning, røkt laks ledsaget av en liten mousseline (du kan også besøke eggene dine Benedict ved å erstatte brødet med den grillede avokadohalvdelen), eller en salat med andre sesongens grønnsaker kuttet veldig fint og krydret med olivenolje og eddik.
Fjærkre kan tilberedes på grillen i forskjellige former, den vanligste er på spyttet hvis du har en passende grill og litt tid. Eller mer tilgjengelig og raskere, kyllingbrystspyd, der du kan veksle løk og grønnsaker (for eksempel paprika eller courgette). Husk å marinere kyllingen før du steker den for å gi den smak og holde den fuktig. Vi beskriver noen ideer til marinader senere i denne artikkelen.