om denne oppskriften
Denne tunfisk marinade også passer til hvit fisk og én til laks.
ingredienser
Hos Oliviers & Co
Hvitvinseddik med provenceurter
Matlaging olivenolje
Sennep med lavendelhonning
På markedet
1 glass med tomato og Rosmarin marinade
300g rød tunfisk filet
1 hjertesalat
300g mesclun salat
2 tomater
2 hardkokte egg
4 vårløk
100g agurk
½ bunke med reddik
300g grønne bønner
6 basilikumblader
3 ansjosfilet i olje
Tilberedning
Putt tunfisken i en dyp skål og hell marinaden og litt olivenolje over. Dekk til tunfisken og la dette stå i kjøleskapet i 2 timer.
Forbered vinaigretten: Kutt ansjosen i små terninger, rør inn sennep, 1ss med hvitvinseddik med paprika og 4ss med olivenolje. Sett dette dekket til i kjøleskapet.
Kok tomatene, fjern skall, frø og skjær opp tomatene.
Ta de grønne bønnene ut. Kutt vårløk og basilikum, tilsett tomatene og mariner med 2ss olivenolje, salt og pepper i 20 minutter.
Kutt agurk og reddik i tynne skiver. Vask salaten, klem litt på mesclun salaten og kutt hjertesalaten i 4 deler.
Brun tunfisken på grillen eller i stekepannen i 3-4 minutter på hver side. Kutt tunfisken i 8 biter.
Del salaten i fire boller, tilsett grønnsakene, egg, to biter tunfisk og litt olivenolje. Hell litt vinaigrette over og pepper så er det klart for servering.