Tunfisk med tomat og rosmarin marinade

Tunfisk med tomat og rosmarin marinade
20 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

Denne tunfisk marinade også passer til hvit fisk og én til laks.

ingredienser

Hos Oliviers & Co

Hvitvinseddik med provenceurter

Matlaging olivenolje

Sennep med lavendelhonning

På markedet

1 glass med tomato og Rosmarin marinade

300g rød tunfisk filet

1 hjertesalat

300g mesclun salat

2 tomater

2 hardkokte egg

4 vårløk

100g agurk

½ bunke med reddik

300g grønne bønner

6 basilikumblader

3 ansjosfilet i olje

Tilberedning

 Putt tunfisken i en dyp skål og hell marinaden og litt olivenolje over. Dekk til tunfisken og la dette stå i kjøleskapet i 2 timer.

Forbered vinaigretten: Kutt ansjosen i små terninger, rør inn sennep, 1ss med hvitvinseddik med paprika og 4ss med olivenolje. Sett dette dekket til i kjøleskapet.

Kok tomatene, fjern skall, frø og skjær opp tomatene.

Ta de grønne bønnene ut. Kutt vårløk og basilikum, tilsett tomatene og mariner med 2ss olivenolje, salt og pepper i 20 minutter.

Kutt agurk og reddik i tynne skiver. Vask salaten, klem litt på mesclun salaten og kutt hjertesalaten i 4 deler.

Brun tunfisken på grillen eller i stekepannen i 3-4 minutter på hver side. Kutt tunfisken i 8 biter.

Del salaten i fire boller, tilsett grønnsakene, egg, to biter tunfisk og litt olivenolje. Hell litt vinaigrette over og pepper så er det klart for servering.