Kamskjell og gresskarvelouté

Kamskjell og gresskarvelouté
55 min 6 gjester vanskelig

om denne oppskriften

En deilig, raffinert forrett til et vintermåltid som du kan dele med venner eller familie.

ingredienser

Hos Oliviers&Co
Hvitløksolje
Dagligdags olivenolje "La Classique"
10 cl balsamicoeddik

På markedet
Sitronsaft
1 stort gresskar
1 liter kyllingbuljong
1 fedd hvitløk, skrelt og knust
6 kamskjell
Camargue-salt
Pepper

Tilberedning

Vask, hakk og fjern frøene fra gresskaret.

Varm opp kyllingkraft, tilsett gresskar, hvitløk og salt og la det koke i 40 minutter.

5 minutter før steketidens slutt varmer du opp 2 ss oliven- og hvitløksolje. Brun kamskjellene i 2 minutter på hver side.

Bruk en stavmikser og blend gresskaret og kokevannet til det er fløyelsaktig.

Reduser balsamicoeddiken i 1 minutt i en liten kjele.

Fordel veloutéen i fire skåler.

Del kamskjellene i kvarte og legg dem oppå veloutéen.

Krydre med salt og pepper. Avslutt med noen dråper balsamico og en skvett olivenolje.