Il Fornacino ekstra virgin olivenolje - Italia
- En av de 10 beste olivenoljene i verden.
- Svært høyt innhold av polyfenoler, 441 mg/kg, en reell helsefordel
- Perfekt match: Gull balsamicoeddik
Den beste olivenoljen
Denne eksepsjonelle olivenlunden ligger like ved Siena, midt i hjertet av det berømte Chianti Classico-området. Dette lille partiet er en sann perle – eksklusivt for Oliviers&Co. Il Fornacino er en olivenolje med bemerkelsesverdig aromatisk intensitet og lang ettersmak. Den utmerker seg med en grønn duftende friskhet, som gir assosiasjoner til en spasertur i grønnsakshagen – med noter av tomatblad, klippet gress og grønne urter. En eksklusiv olivenolje fra Oliviers&Co!
Visste du at? Det lovpålagte syrenivået for ekstra jomfru olivenolje må være mindre enn 0,8 %. Denne Oliviers&Co Grand Cru oljen går langt utover dette kravet med et eksepsjonelt lavt nivå på 0,1%. Våre krav til kvalitet og sporbarhet garanterer en friskere og mer aromatisk olivenolje med bevarte ernæringsmessige fordeler. Polyfenolinnholdet ved tapping er 441 mg/kg.
Tomatvelouté, på ristet brød, romersk gnocchi, risotto med erter, fylte tomater
Navn: Il Fornacino ekstra virgin olivenolje Italia
Netto mengde : 500ml
Opprinnelse : Italia
Ingredienser : oliven : 40% Corregiolo,30% Frantoio,20% Leccino,10% Moraiolo
Spesielle lagringsforhold: Oppbevares beskyttet mot varme og lys
I denne familien er både oliventrær og vinranker en kvinnesak. I dag viderefører Chiara tre av Toscanas stolte tradisjoner: produksjonen av Chianti Classico, eksepsjonell olivenolje – og ekte toskansk gjestfrihet, som vertskap for et gjestehus midt i de bølgende åsene.
Il Fornacinos hemmelighet?
Tidlig innhøsting og nøye stell av oliventrærne gjennom hele sesongen. Resultatet er en særdeles vegetalsk Grand Cru-olivenolje, med markante toner av friske tomater – et kjennetegn ved Toscanas aller fineste oljer.
Surhetsgrad: 0,19 %
Peroksid: 6,5 meq02/Kg
Polyfenolinnhold: 441 mg/Kg