Italia

Il Fornacino ekstra virgin olivenolje - Italia

  • En av de 10 beste olivenoljene i verden.
  • Svært høyt innhold av polyfenoler, 441 mg/kg, en reell helsefordel
  • Perfekt match: Gull balsamicoeddik
kr 539,00
Item code:
71FODO500
EAN code:
3547130110027
Contenance:
500 ml

Den beste olivenoljen
Denne eksepsjonelle olivenlunden ligger like ved Siena, midt i hjertet av det berømte Chianti Classico-området. Dette lille partiet er en sann perle – eksklusivt for Oliviers&Co.​ Il Fornacino er en olivenolje med bemerkelsesverdig aromatisk intensitet og lang ettersmak. Den utmerker seg med en grønn duftende friskhet, som gir assosiasjoner til en spasertur i grønnsakshagen – med noter av tomatblad, klippet gress og grønne urter.​ En eksklusiv olivenolje fra Oliviers&Co!

Visste du at? Det lovpålagte syrenivået for ekstra jomfru olivenolje må være mindre enn 0,8 %. Denne Oliviers&Co Grand Cru oljen går langt utover dette kravet med et eksepsjonelt lavt nivå på 0,1%. Våre krav til kvalitet og sporbarhet garanterer en friskere og mer aromatisk olivenolje med bevarte ernæringsmessige fordeler. Polyfenolinnholdet ved tapping er 441 mg/kg.

Innhøsting dato: Oktober 2024
Land: Italia
Produsent: Chiara Zilianti
Oliven: 40% Corregiolo,30% Frantoio,20% Leccino,10% Moraiolo
Intensitet:  
Aromatiske Profiler: Vegetabilsk
Aromatiske toner: Grønneple, Tomatblad, Klippet Gress, Infusjon Av Aromatiske Urter

Tomatvelouté, ristet brød, romersk gnocchi, risotto med erter, fylte tomater

Navn: Il Fornacino ekstra virgin olivenolje Italia

Netto mengde : 500ml

Opprinnelse : Italia

Ingredienser : oliven : 40% Corregiolo,30% Frantoio,20% Leccino,10% Moraiolo

Spesielle lagringsforhold: Oppbevares beskyttet mot varme og lys

I denne familien er både oliventrær og vinranker en kvinnesak. I dag viderefører Chiara tre av Toscanas stolte tradisjoner: produksjonen av Chianti Classico, eksepsjonell olivenoljeog ekte toskansk gjestfrihet, som vertskap for et gjestehus midt i de bølgende åsene.

Il Fornacinos hemmelighet?
Tidlig innhøsting og nøye stell av oliventrærne gjennom hele sesongen. Resultatet er en særdeles vegetalsk Grand Cru-olivenolje, med markante toner av friske tomater – et kjennetegn ved Toscanas aller fineste oljer.

Surhetsgrad: 0,19 %

Peroksid: 6,5 meq02/Kg

Polyfenolinnhold: 441 mg/Kg