Tomat- og pepperterte

Tomat- og pepperterte
55 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

Gyllen terte med tomat, pepper og sennep – en duft av solskinn.

ingredienser

Hos Oliviers&Co
Il Fornacino olivenolje
La Classique olivenolje
1 ss grapefrukteddik
Salt- og urtemiks til pasta og salater
Salt fra Delta de l'Ebre

På markedet
1/2 knippe kjørvel
1 knippe estragon
1 knippe gressløk
1 knippe dill
225 g mel
110 g smør
1 egg
6 tomater
2 røde paprika
1 ss sennep
50 g parmesan
2 kvister rosmarin
Pepper

Tilberedning

Bland mel og salt i en bolle. Tilsett smøret i små terninger og smuldre det inn med fingertuppene til blandingen ligner grove brødsmuler. Tilsett det sammenpiskede egget og elt raskt sammen til en jevn deigkule. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 190 °C. Skrell paprikaen og skjær den i lange strimler. Vask og tørk tomatene, og skjær dem i mellomstore skiver. Legg paprika og tomater i en ildfast form med bakepapir, drypp over olivenolje og dryss på litt salt. Stek i ovnen i 15 minutter, og sett til side.

Kjevle ut deigen på et melet underlag og legg den i en oljet terteform med bakepapir i bunnen. Dryss tørkede bønner over deigen for å forhindre at den hever seg for mye. Forstek i ovnen i 10 minutter, fjern deretter bakepapir og bønner.

Smør et jevnt lag sennep over tertebunnen og dryss revet parmesan over. Fordel paprikastrimlene jevnt utover, og legg tomatskivene på toppen. Dryss over frisk rosmarin. Stek videre i 30 minutter, eller til terten er gyllenbrun og gjennomstekt.

Hakk urtene grovt og bland med rosa grapefrukteddik, olivenolje, salt og pepper til en frisk urtesalat. Server terten varm eller lun, gjerne med urtesalaten ved siden av.