L'Esperelle ekstra virgin olivenolje - frankrike
- AOP fra Vallée des Baux de Provence
- Gourmetolje med smøraktig smak
- Perfekt tilbehør: Spesialeddik med bringebær
En fantastisk smak til matrettene dine.
Denne PDO Vallée des Baux de Provence-olivenoljen er typisk for den solfylte Alpilles-regionen, og en ekte invitasjon til nytelse. Den lages av oliven plukket akkurat når de er modne, på hvit steinjord, og har en forførende sødme og fruktig karakter, uten det minste snev av bitterhet.
Den er myk og delikat, med en sublim duft av smeltende pære, bakt eple og et overraskende hint av vanilje som minner om en gyllen crumble. Den runde, søte aromaprofilen gjør den til en eksepsjonell olje, perfekt for alle som elsker søte, velduftende oljer.
Hemmeligheten? En fin blanding av lokale sorter som høstes halvveis i modningsperioden – halvgrønne, halvlilla – som gir en kremaktig tekstur og unik aromatisk kompleksitet. En ekte provençalsk gullklump å oppdage!
Visste du at? Det lovpålagte syrenivået for ekstra jomfru olivenolje må være mindre enn 0,8 %. Denne Oliviers&Co Grand Cru oljen går langt utover dette kravet med et eksepsjonelt lavt nivå på 0,1%. Våre krav til kvalitet og sporbarhet garanterer en friskere og mer aromatisk olivenolje med bevarte ernæringsmessige fordeler. Polyfenolinnholdet ved tapping er 168 mg/kg.
Squashsalat med parmesan, ristede søtpoteter, pistasj- og fetakrem, majones, is eller pisket krem
Navn: L'Esperelle ekstra virgin olivenolje - frankrike
Opprinnelse: Frankrike
Netoo mengde: 500ml
Ingredienser: Oliven: Salonenque, Aglandau, Grossane, Picholine
Spesielle lagringsforhold: Oppbevares beskyttet mot varme og lys

L’Esperelle – en historie om familie og lidenskap
Mellom kommunene Paradou og Eygalières ligger L’Esperelles olivenlunder, hjem til et vell av typiske provençalske sorter: Salonenque, Aglandau, Grossane, Verdale, Picholine… Så mange lokale olivensorter med subtile og komplementære aromaer.
François-Xavier Arnihac var tidligere møllemester på Domaine de la Vallongue, men i 2019 startet han sitt eget eventyr og grunnla L’Esperelle. Navnet er gjennomsyret av historie og følelser: Bestefaren hans sa ofte «jeg skal til esperelle» når han dro på trostejakt i åsene ved Saint-Guiraud (Hérault). Ordet, som stammer fra den occitanske dialekten, var navnet på familiens hjem der François-Xavier vokste opp i Aix-en-Provence-regionen.
I dag er L’Esperelle symbolet for hans olivenolje, og med tålmodighet, lidenskap og dyp respekt for jorden skaper François-Xavier perfekt balanserte oljer. Olivenene høstes for hånd om dagen, og presses etter mørkets frembrudd for å bevare alle aromaene. Hver dråpe gjenspeiler et sterkt engasjement for kvalitet, miljø og autentisitet.