Italia

Affiorato Olio Novello

  • Primeur olivenolje: frisk og kremet på samme tid
  • Affiorato markerer starten på den nye innhøstingskampanjen
  • Forbrukt nypresset olivenolje forsterker unike smaker og beholder alle sine ernæringsmessige egenskaper
kr 599,00
Item code:
71AFCR01L
EAN code:
3547130105177
Contenance:
1 l

Affiorato er adventsoljen, årets første pressede olje, frisk og kraftig på samme tid.

Dette er en perfekt balansert ren fruktjuice som alle olivenolje-entusiaster går og venter på. I år igjen har Oliviers&Co valgt ut den beste sicilianske olivengården, OLEIFICIO GERACI, som leverandør av denne smakfulle og sjeldne årgangen. Kvaliteten og smaken er et resultat av kunnskap og tidlig høsting. De fortsatt grønne olivenene er håndplukket og presset noen timer etter innhøstingen.   Affiorato Olio Novello har aromatiske noter av artisjokk og grønnepler og forsterket med et snev av fersk mandel.  
Intensitet:  
Aromatiske Profiler: Vegetabilsk
Aromatiske toner: Fersk Mandel, Tomatblad
Oliven: 100% Nocellara del Belice
Land: Italia
Innhøsting dato: 1. okt. 2023
Produsent: Massimiliano Geraci

Den kan brukes til alle matretter, eller helt enkelt til godt brød med flaksalt. Perfekt til kokte eller rå grønnsaker, fjærfe og stekt kjøtt, sjømat, fersk ost, potetmos, vinterretter som supper eller pastagrateng

Navn: Ekstra virgin olivenolje Affiorato
Volum: 1 liter
Opprinnelse: Italia
Ingredienser: oliven: 100 % Nocellara del Belice
Oppbevaringsbetingelser: Oppbevares kjølig og mørkt.

Affiorato, som bokstavelig talt betyr "det som kommer til overflaten", har sitt navn fra en gammel produksjonsprosess brukt i Italia. Oljen var lettere enn vann, den «perlet» seg på overflaten og hadde en ekstra frisk og delikat smak og aroma.

For å produsere denne intense oljen for Oliviers&Co, har Massimiliano Geraci, vært en mangeårig samarbeidspartner, utviklet en egen utvalgsmetode.  

De flotteste delene av olivenlunden blir nøye utvalgt og deretter presses bare de fineste og grønneste Nocellara del Belice-oliven umiddelbart etter høsting.

Som et resultat av tørkesommeren gikk det i år til 8 kg oliven per liter for å produsere denne flotte kremete årgangen.

Høstet og presset på rekordtid, transporteres Affiorato umiddelbart til Frankrike for å bli tappet i Provence for å komme på festbordene så snart som mulig.

Du vil også kanskje like