Sammensetningen av potetemiks (60g)
- Potetmiksen er en klassiker på kjøkkenet
- Et ekte kulinarisk hjelpemiddel
- Viktig for å lage oppskriften som den har fått navnet sitt fra
En blanding som gjør livet enklere
Enkelt: Lag ekte, smakfulle poteter med denne blandingen som er utviklet for å gjøre livet enklere! Bruk den på poteter, grillede kyllinglår eller et stykke lammekjøtt - la kreativiteten få fritt spillerom...Våre oppskriftsideer for bruk av potetmiks på kjøkkenet
- Ekte poteter: Dryss 1 spiseskje over potetbåter;
- Krydret kylling: Tilsett 1 ss potetblanding i kyllingen før du setter den i ovnen;
- Lammespyd: tilsett 2 ts potetblanding i lammestykkene før du griller dem;
- Pannestekte grønne bønner: dryss 2 ts potetblanding over bønnene før du steker dem i pannen;
- Grønnsakstian: Når du har lagt grønnsakene i en form, drysser du 2 ts potetblanding over dem og setter dem i ovnen.
OPPRINNELSESLAND FRANKRIKE
INGREDIENSER timian, salt, oregano, hvitløk (SULFITER), sort pepper.
ALLERGENE sulfitter / sulfitter
POTENSIELLE ALLERGENSPORER selleri, sesam, sennep, nøtter.
Potetens historie
Poteten kommer til oss fra Sør-Amerika. Den har sin opprinnelse i Chile og Peru, men dukket først opp i Spania i 1534 og kom deretter gradvis til Frankrike. Selv om de fortsatt er populære i dag, var franskmennene opprinnelig skeptiske til denne grønnsaken og trodde den var dyrefôr.
Det er takket være Antoine Parmentier at poteten er så populær i dag! I 1772 deltok han i en konkurranse om å finne en ny spiselig grønnsak. Han presenterte poteten og vant prisen fra akademiet i Besançon. Med støtte fra kong Ludvig XVI lanserte han poteten som et massemarkedsprodukt. Tilberedt i alle mulige varianter er poteten ikke i ferd med å gå i glemmeboken!