om denne oppskriften
ingredienser
- chiliolje
- olivenolje for matlaging (f.eks Protoulis)
- 300 g spaghetti (Pici pasta)
- peppermiks
- 1 kg hjerteskjell
- 1 rød chilipepper
- 2 fedd hvitløk
- 1 bunt bladpersille
- 1 glass hvitvin
- Litt salt
Tilberedning
- Vask vongoleskjellene og la dem ligge i kaldt vann ca 30 minutter. Kast de som ikke lukker seg etter å ha ligget i det kalde vannet
- Kok spaghetti som anvist på pakken. Hell på en god Oliviers & Co olivenolje når den er ferdigkokt, slik at den ikke kleber seg sammen
- Hakk bladpersille, hvitløk og chili og fres i en gryte med litt olivenolje
- Skru opp varmen og tilsett hvitvin sammen med vongole. Legg på lokk og la dampe i 5-15 minutter, rist på gryta innimellom. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg
- Server spaghetti med vongole og pynt med bladpersille og chiliolje på toppen
Oppskriften kan også lages med hjerteskjell