Frankrike

Espelette Chili

  • AOC sertifisert siden 2000
  • Høstes for hånd
  • En smaksbombe
kr 99,00
Item code:
74PIES015V2
EAN code:
3547130084397
Contenance:
15 g

Espelette Chili, AOC sertifisert siden 2000, er en dyp rød farget smakspakket pepper som vokser i et lite område i den baskiske regionen i sørvest Frankrike.

Høstes for hånd og ofte brukt som et krydder i stedet for tradisjonell pepper (på grunn av sin røyksmak og milde varme), Espelette chili er litt sterk kombinert med fruktige og stekte aromaer gir den en distinkt smak til kulinariske retter. p>

Den har blitt en kjær råvare som det har fått en beskyttet betegnelse av i EU, slik at bare paprika dyrket i Espelette regionen kan bli merket som Piment d & Espelette. Piment d'Espelette fra Oliviers & CO har blitt produsert i nesten 10 år av Pierre Gassuan i landsbyen Ustaritz. p>

Piment d'Espelette har en dyp rød farge, smakspakket pepper som vokser sørvest i Frankrike. Ofte brukt som et krydder i stedet for tradisjonell pepper.
Piment D'Esplette (AOC) 100%.

AOC siden 2000 ble chili introdusert til Espelette-regionen (Baskerland) på 1500-tallet. Dens dyrking utviklet seg i grønnsakshager der kvinner plukket den for hånd, fra august til den første frosten. Dette er fortsatt plukketeknikken som brukes i dag, som følger modningshastigheten til chiliene som plukkes kun når overflaten er 80 % rød. Siden mai 2009 har A.O.C. blitt A.O.P.

Du vil også kanskje like