om denne oppskriften
Deilig spaghetti med muslinger, hjertemuslinger og Espelette-chili, en oppskrift full av karakter, mellom land og hav.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
Sabino Leone olivenolje
La Classique olivenolje
Espelette-pepper
Blomst av salt
På markedet
450 g hjertemuslinger
450 g muslinger
Spaghetti
1 vårløk
2 kvister timian
Sitronsaft
1 knippe gressløk
1,25dl tørr hvitvin
1 ss fersk fløte
Pepper
Tilberedning
Vask vongoleskjellene og la dem ligge i kaldt vann ca 30 minutter. Kast de som ikke lukker seg etter å ha ligget i det kalde vannet
Kok spaghetti som anvist på pakken. Hell på en god Oliviers & Co olivenolje når den er ferdigkokt, slik at den ikke kleber seg sammen
Skru opp varmen og tilsett hvitvin sammen med vongole. Legg på lokk og la dampe i 5-15 minutter, rist på gryta innimellom.
Server spaghetti med vongole og pynt med bladpersille og chiliolje på toppen
Oppskriften kan også lages med hjerteskjell.