om denne oppskriften
Ribolitta er en solid italiensk suppe med grønnsaker og hardt brød. Ordet "Ribolitta" betyr "rebouilli" på italiensk, og går ut på at man tilsatter kraft og grønnsaker i suppen hver dag etter hvert som gryten blir spist opp.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
Affiorato olivenolje
2 ss hverdagsolivenolje
Klype salt
Pepper
På markedet
4 hvitløksfedd, skrellet og hakket
1 løk, skrelt og hakket
2 gulrøtter, skrelt og skåret i terninger
2 sellerirot, kuttet i småbiter
1 boks cannellinibønner
6 kopper kyllingbuljong
Fersk babyspinat
1 boks hele italienske tomater
3 kopper gammelt italiensk brød, revet i 1-tommers biter
1 kopp revet parmesanost
Tilberedning
Varm opp en dyp, tung gryte på middels varme. Tilsett olivenolje, hvitløk, løk, gulrøtter og selleri i gryten. Krydre grønnsakene med salt og pepper og la dem steke i 5 til 7 minutter under hyppig omrøring.
Åpne tomatboksen og ta ut de hele tomatene, men ta vare på saften. Hakk dem grovt og sett dem til side.
Tøm bønnene og tilsett dem i suppen. Tilsett tomater, tomatjus, bouquet garni og fond.
Tilsett spinaten, kok opp under lokk og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett brødet, 1 kopp om gangen, og rør om etter hver tilsetting.
Hvis du vil ha en tykkere suppe, tilsett alt brødet, og hvis du vil ha en tynnere suppe, tilsett så mye du vil til du oppnår ønsket konsistens.
Server i en grunne bolle med en god håndfull parmesan og en god skvett Affiorato.