Egg coccote med morkler

Egg coccote med morkler
25 min 6 gjester Moderat

om denne oppskriften

En treaktig oppskrift som tar opp igjen egget, perfekt til festmåltidet.

ingredienser

Hos Oliviers&Co

Juleolje

Balsamicoeddik

Pæreschutney med Moscato

På markedet

6 egg

20g små tørkede morkler

1 sjalottløk, hakket

6 ss. på s. kremfløte

50 g smør

300 g salatspirer

Tilberedning

Legg morklene i en bolle med kaldt vann i 30 minutter.

Legg dem deretter på papirhåndkle. Stek dem så med sjalottløk i 1 ss. på s. olivenolje i 15 minutter, tilsett 1 ss. s av pærechutney.

Tilsett salt og pepper.

Forvarm ovnen til 180° med en bakebolle fylt med vann halvveis opp.

Smør 6 ildfaste små former, tilsett 1 ett egg i hver form, tilsett en spiseskje fløte .

Toppes med morkler. Stekes i 7 minutter. I mellomtiden, bland 1 ss. balsamicoeddik og juleolje i en salatskål salt og pepper, tilsett salatspirene og bland.

Server som tilbehør til kokte egg.

Vel bekomme!