om denne oppskriften
En treaktig oppskrift som tar opp igjen egget, perfekt til festmåltidet.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
Juleolje
Balsamicoeddik
Pæreschutney med Moscato
På markedet
6 egg
20g små tørkede morkler
1 sjalottløk, hakket
6 ss. på s. kremfløte
50 g smør
300 g salatspirer
Tilberedning
Legg morklene i en bolle med kaldt vann i 30 minutter.
Legg dem deretter på papirhåndkle. Stek dem så med sjalottløk i 1 ss. på s. olivenolje i 15 minutter, tilsett 1 ss. s av pærechutney.
Tilsett salt og pepper.
Forvarm ovnen til 180° med en bakebolle fylt med vann halvveis opp.
Smør 6 ildfaste små former, tilsett 1 ett egg i hver form, tilsett en spiseskje fløte .
Toppes med morkler. Stekes i 7 minutter. I mellomtiden, bland 1 ss. balsamicoeddik og juleolje i en salatskål salt og pepper, tilsett salatspirene og bland.
Server som tilbehør til kokte egg.
Vel bekomme!