Juleolje og Juleeddik
- En lett krydret og velbalansert olje
- En unik dekorasjon å samle på
- Julestemning i én enkel eddik
Juleolje: stjerneproduktet hos Oliviers&Co! Hvert år en ny kreasjon som overrasker deg
Oliviers&Co har valgt ut en italiensk Grand Cru-olivenolje med unike aromatiske toner: Sabino Leone. Denne monovarietal-oljen, som er typisk for Puglia-regionen, kjennetegnes av sin friskhet og intensitet i smaken.En frisk gourmetkreasjon!
Julens gourmetstemning i en enestående eddik. Eple og kardemomme er essensielle vintersmaker som går perfekt sammen i denne kreative eddiken, skapt av Frédéric Chaix, Oliviers&Co's Master Vinegar.Denne juleeddiken er laget av hvitvinseddik og Alcobaça IGP-eple, en portugisisk eplesort som er kjent for sitt saftige fruktkjøtt og sitt syrlige preg.Juleolje: Risotto, stekt torsk, tomatsauser og geitost
Juleeddik: Fruktige dressinger til salater og råe grønnsaker, marinering av andebryst eller kyllingfilet, stekt breiflabb i ovnen, gravlaks, marinering av skalldyr eller kreps, på fersk ost, fruktsalat, på vaniljeis, gulrøtter stekt i ovn, epleterte, kompott, bakt eple med vaniljeis, I varm sitronsaft med honning...
Juleolje: 100 % Coratina
Juleeddik: hvitvinseddik (sulfitter) 65 %, eple 15 %, sukker, kardemomme 5 %.

Juleolje
Denne eiendommen, som er en sann gave fra naturen, er familien Leones største stolthet. Coratina-olivene presses samme dag som de høstes, og gir en frisk og kraftig olivenolje med herlige toner av friske grønne epler og artisjokk. Gården drives av Sabino Leone og hans to barn Nino og Maddalena. Lidenskap for kvalitet og åpenhet har vært nøkkelordene i tre generasjoner.
Gården ligger i Puglia-regionen, der oliventreet er selve symbolet, og nyter godt av middelhavsklimaet og et eksepsjonelt terroir som gir denne oljen unike aromatiske toner som alle som elsker italienske karakteroljer setter pris på.
Juleeddik
Alcobaça-eplet
Alcobaça-eplet har en beskyttet geografisk betegnelse og er kjent for sin intense smak og sitt saftige fruktkjøtt. Alcobaça er en by sentral i Portugal, i Estremadura, en region som er kjent for sitt landbruk.
Grønn kardemomme
Et av verdens dyreste krydder etter safran!
Kardemomme har sin opprinnelse i Asia, og frøene brukes mye i det indiske kjøkkenet for å gi smak til mange retter, kaker og ris. Kardemomme brukes også til å sette smak på kaffen, særlig i Libanon og Syria... Ved å knuse kardemomme etter måltidet får man en frisk pust i munnen.
Den kraftige, pepprede og den lett mintaktige aromaen brukes til å gi smak til kompotter, syltetøy og pepperkaker, men også til grønnsaker og hvitt kjøtt.