Olivenolje fra Portugal
De portugisiske landområdene er av en eksepsjonell karakter! Kalkstein, kvarts og granitt kjennetegner det portugisiske terroiret som produserer veldig friske og velduftende olivenoljer!
Historien om olivenolje i Portugal
Oliventreet ble introdusert i Portugal rundt det 1. årtusen f.Kr. av fønikerne eller grekerne på samme tid som Spania. Det tilpasset seg umiddelbart til den steinete jorda og tørkeperioder, og har blitt en bærebjelke i landets landbruk.
På 1700-tallet spredte olivendyrking seg over fem regioner fra nord til sør og olivenolje ble et viktig produkt i landets utenrikshandel, noe som fortsatt er tilfelle i dag.
Takket være kunnskap og erfaring fra flere generasjoner og produksjon som har holdt seg på et småskalanivå har olivenoljen i Portugal en eksepsjonell kvalitet, og den har sin plass på det internasjonale markedet hvor den ofte vinner priser.
Olivendyrkingsregioner i Portugal og olivenvarianter
Olivendyrking i Portugal er utbredt i den nordlige delen med distriktene Bragança, Guarda, Castel Branco, Tràs-os-Montes og den sørlige delen med distriktene Portalegre, Evora, Setùbal og Beja som avgrenser Alentejo-regionen.
De viktigste variantene av oliven produsert i Portugal er:
- Carrasquenha, Cobrançosa, Cordovil de Castelo Branco, Galega Vulgar, Maçanilha Algarvia, Redondal.
Kultur, mat og olivenolje i Portugal
Ved den solfylte stranden anes en fristende duft av Pateis de Nata rett ut fra ovnen, og en Fado-sanger høres fra nabokafeen: nå har vi ankommet Portugal! Bem-vindo !
Portugiserne er stolte av sin identitet og liker å feire. Musikk er en integrert del av det portugisiske livet. For å møtes i en vennskapelig og festlig atmosfære så liker portugiserne også å samles rundt fotball.
Portugiserne liker å lage mat, men å gå på restaurant er en av deres vaner fordi prisene der er overkommelige.
I Portugal har matlaging en svært viktig plass og kunnskapen går videre fra generasjon til generasjon. Portugisisk mat er enkel og velsmakende, med fokus på gode råvarer og laget med kjærlighet og i VELDIG rause mengder.
Påvirkningen fra Atlanterhavet med sjømat, middelhavstradisjonen med brød og vin, sitrusfrukter og olivenolje byr på et variert og velsmakende kjøkken. Og bruken av olivenolje og oliven merkes i en mengde retter.
Den portugisiske økonomien består i stor grad av små bedrifter og gårder, kvaliteten på portugisiske produkter er virkelig høy og fortsatt rimelig. Smak på portugisisk olivenolje og la deg overbevise av smaken!