Tomat- og paprika-pai, krydderurtesalat

Tomat- og paprika-pai, krydderurtesalat
55 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

En oppskrift på gylden tomat-, paprika- og sennepspai som lukter som Provence.

ingredienser

Hos Oliviers&Co

Spansk sommer olivenolje

1 ss. spesialeddik med rosa grapefrukt

Salt- og urteblanding til pasta og salat

På markedet, til urtesalaten:

1/2 bukett kjørvel

1 bukett estragon

1 bunt gressløk

1 bunt dill

Til deigen

225 g mel

110 g mykt smør

1/2 ts. fleur de sel

1 egg

Til fyllet

6 tomater

2 røde paprika

1 ss sennep

50 g fersk revet parmesanost

2 kvister rosmarin

Tilberedning

Hell melet og saltet i en bolle, innlemme smøret i små biter, elt med fingertuppene, tilsett det piskede egget og elt til en deigkule er oppnådd.

Dekk til med film og sett i kjøleskap i 30 minutter. Forvarm ovnen til 190 ° C.

Skrell paprikaene og skjær dem på langs. Vask, tørk og skjær tomatene i mellomstore skiver.

Legg tomatene og paprikaen i en ildfast form dekket med bakepapir, drypp over olje og dryss over fleur de sel.

Stek i 15 minutter, omtrent, sett til side. Spred deigen på en melet arbeidsflate og legg den i en oljet paiform, dekk med bakepapir og fordel leirekuler og stek i 10 min.

Forkok deigen, fjern deretter leirekulene og bakepapiret.

Fordel sennep på deigbunnen, dryss over parmesan, fordel paprika og deretter tomatene på toppen. Spred rosmarinnålene og stek i 30 min. eller til bakverket er gyllenbrunt.

Vask, tørk og hakk urtene grovt.

Krydre dem med spesialeddik med Pink Grapefruit og 2 ss olivenolje, salt og urter, malt pepper.

Server paien varm eller kald.