om denne oppskriften
En oppskrift på gylden tomat-, paprika- og sennepspai som lukter som Provence.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
Spansk sommer olivenolje
1 ss. spesialeddik med rosa grapefrukt
Salt- og urteblanding til pasta og salat
På markedet, til urtesalaten:
1/2 bukett kjørvel
1 bukett estragon
1 bunt gressløk
1 bunt dill
Til deigen
225 g mel
110 g mykt smør
1/2 ts. fleur de sel
1 egg
Til fyllet
6 tomater
2 røde paprika
1 ss sennep
50 g fersk revet parmesanost
2 kvister rosmarin
Tilberedning
Hell melet og saltet i en bolle, innlemme smøret i små biter, elt med fingertuppene, tilsett det piskede egget og elt til en deigkule er oppnådd.
Dekk til med film og sett i kjøleskap i 30 minutter. Forvarm ovnen til 190 ° C.
Skrell paprikaene og skjær dem på langs. Vask, tørk og skjær tomatene i mellomstore skiver.
Legg tomatene og paprikaen i en ildfast form dekket med bakepapir, drypp over olje og dryss over fleur de sel.
Stek i 15 minutter, omtrent, sett til side. Spred deigen på en melet arbeidsflate og legg den i en oljet paiform, dekk med bakepapir og fordel leirekuler og stek i 10 min.
Forkok deigen, fjern deretter leirekulene og bakepapiret.
Fordel sennep på deigbunnen, dryss over parmesan, fordel paprika og deretter tomatene på toppen. Spred rosmarinnålene og stek i 30 min. eller til bakverket er gyllenbrunt.
Vask, tørk og hakk urtene grovt.
Krydre dem med spesialeddik med Pink Grapefruit og 2 ss olivenolje, salt og urter, malt pepper.
Server paien varm eller kald.