om denne oppskriften
En deilig og enkel oppskrift.
ingredienser
På Oliviers & Co
5 – 10 ss kraftig olivenolje
3 – 4 ss syrlig hvitvinseddik
På markedet
20 blad av basilikum
20 g persille
100 g brødrasp
2 egg
4 fileter av lam
2 røde paprika
2 gule paprika
2 fedd hvitløk
2 stilker timian
4 artisjokker
4 ss olivenpate (sort tapenade)
Tilberedning
Finhakk basilikum og persille og bland med brødrasp, salt og pepper.
Visp sammen eggene.
Krydre lammefileten med salt og pepper og dypp dem først i egg, deretter i urteblandingen. Klem filetene nedi slik at urtene sitter godt på og brun dem i olivenolje på middels varme i fem minutter på hver side. Legg gjerne en hel hvitløk og en kvast timian i panna mens du bruner filetene, det gir god smak. Dra panna av plata og la filetene hvile mens du gjør klar grønnsakene.
Kutt paprika i staver, varm en stekepanne med minst 3 ss olivenolje og ha i uskrelte hvitløksfedd og en kvast timian sammen med paprika. Fres paprikaen på lav varme til den blir karamellisert og krydre med salt og pepper.
Skrell artisjokkene og del i fire. Varm en stekepanne med litt olivenolje og stek paprikaen på lav varme en halvtimes tid. Krydre med salt og pepper og hell på hvitvinseddik.
Bruk litt av stekeoljen fra panna med paprikaen og 1 ss hvitvinseddik til å blande i olivenpaten.
Server paprika og artisjokk sammen med lammefilet og hell over sausen. Pynt med en kvast timian.