om denne oppskriften
Rødbetsuppe er en sunn og næringsrik middag, som smaker helt himmelsk!
ingredienser
Hos Oliviers & Co
3 ss mild og fruktig olivenolje
Salt & urtemiks til kjøtt
Basilikumolje
På markedet
4 rødbeter
1 løk
2 fedd hvitløk
1 eple
1 stilk stangselleri
1 liter god grønnsakskraft
Tilberedning
Pakk rødbetene inn i aluminiumsfolie og bak i ovnen på 190 grader i ca 1 time.
Surr løk og hvitløk blank i olivenolje, og tilsett eple og stangselleri. La det surre til det er ganske mykt.
Når rødbetene er «gjennombakte» river du av skallet med hendene (med hansker på!) og deler i biter.
Ha rødbeter og løkblandingen i en stor gryte, og mos alt med stavmikser. Spe med grønnsakskraft til du har den konsistensen du ønsker. Smak til med urtesalt. Topp med basilikumolje og vellagret balsamico, og server med godt brød.