Rødbetsuppe med basilikumolje og vellagret balsamico

Rødbetsuppe med basilikumolje og vellagret balsamico
20 min 4 gjester lett

om denne oppskriften

Rødbetsuppe er en sunn og næringsrik middag, som smaker helt himmelsk!

ingredienser

Hos Oliviers & Co

3 ss mild og fruktig olivenolje

Salt & urtemiks til kjøtt

Basilikumolje

På markedet

4 rødbeter

1 løk

2 fedd hvitløk

1 eple

1 stilk stangselleri

1 liter god grønnsakskraft

Tilberedning

Pakk rødbetene inn i aluminiumsfolie og bak i ovnen på 190 grader i ca 1 time.

Surr løk og hvitløk blank i olivenolje, og tilsett eple og stangselleri. La det surre til det er ganske mykt.

Når rødbetene er «gjennombakte» river du av skallet med hendene (med hansker på!) og deler i biter.

Ha rødbeter og løkblandingen i en stor gryte, og mos alt med stavmikser. Spe med grønnsakskraft til du har den konsistensen du ønsker. Smak til med urtesalt. Topp med basilikumolje og vellagret balsamico, og server med godt brød.