om denne oppskriften
En oppskrift utviklet av en fransk ernæringsfysiolog, for å variere fra den tradisjonelle genovesiske pestoen laget med basilikum.
Spinatpesto med extraverte.
ingredienser
2 store håndfull med fersk spinat
50 g revet Pecorino Romano
1 fedd hvitløk
40 g valnøttkjerner
6 ss. L'Extraverte
1 klype salt
Tilberedning
En oppskrift utviklet av DrBonneBouffe, en fransk ernæringsfysiolog, for å variere fra den tradisjonelle genovesiske pestoen laget med basilikum :
Ha den ferske spinaten (rå), den grovhakket hvitløken og valnøttkjernene i en blender og tilsett den Extraverte. Bland!
Tilsett revet Pecorino og bland.
Hell så pestoen over kokt pasta og server umiddelbart. Nyt lunsjen din!
Tips :
Hvis sausen er for tykk, tilsett en ekstra skje olivenolje.
Ikke varm opp pestosausen din, da du risikerer å endre smaken og næringsegenskapene til olivenoljen.
Ingen Valnøtter for hånden? Du kan erstatte med pinjekjerner, cashewnøtter eller solsikkefrø.
Oppbevaring av pestosausen :
Den hjemmelagde spinatpestoen holder seg godt takket være tilsetningen av olivenolje som fungerer som et naturlig konserveringsmiddel. Sausen din kan dermed uten problemer oppbevares i 3 til 4 dager i kjøleskapet eller til og med 3 måneder i fryseren, i en lukket hermetisk beholder. Du kan også legge til et ekstra lag olivenolje uten å blande med resten, før du oppbevarer den i kjøleskapet for å forlenge holdbarheten.
Ernæringsmessig bidrag av oppskriften for 1 porsjon spinatpesto (= 4 porsjoner)
- Kalorier : 215 Kcal
- Protein : 7g
- Fett : 21g
- Karbohydrater : 2g
- Fibre : 1g
Beregningen av næringsinntaket inkluderer ikke tilsetning av linguine, son varierer i henhold til appetitten eller energibehovet til hver enkelt.