Spinatpesto

Spinatpesto
5 min 4 gjester lett

om denne oppskriften

En oppskrift utviklet av en fransk ernæringsfysiolog, for å variere fra den tradisjonelle genovesiske pestoen laget med basilikum.
Spinatpesto med extraverte.

ingredienser

2 store håndfull med fersk spinat

50 g revet Pecorino Romano

1 fedd hvitløk

40 g valnøttkjerner

6 ss. L'Extraverte

1 klype salt

Tilberedning

En oppskrift utviklet av DrBonneBouffe, en fransk ernæringsfysiolog, for å variere fra den tradisjonelle genovesiske pestoen laget med basilikum :

Ha den ferske spinaten (rå), den grovhakket hvitløken og valnøttkjernene i en blender og tilsett den Extraverte. Bland!

Tilsett revet Pecorino og bland.

Hell så pestoen over kokt pasta og server umiddelbart. Nyt lunsjen din!

Tips :

Hvis sausen er for tykk, tilsett en ekstra skje olivenolje.

Ikke varm opp pestosausen din, da du risikerer å endre smaken og næringsegenskapene til olivenoljen.

Ingen Valnøtter for hånden? Du kan erstatte med pinjekjerner, cashewnøtter eller solsikkefrø.

Oppbevaring av pestosausen :

Den hjemmelagde spinatpestoen holder seg godt takket være tilsetningen av olivenolje som fungerer som et naturlig konserveringsmiddel. Sausen din kan dermed uten problemer oppbevares i 3 til 4 dager i kjøleskapet eller til og med 3 måneder i fryseren, i en lukket hermetisk beholder. Du kan også legge til et ekstra lag olivenolje uten å blande med resten, før du oppbevarer den i kjøleskapet for å forlenge holdbarheten.

Ernæringsmessig bidrag av oppskriften for 1 porsjon spinatpesto (= 4 porsjoner)

  • Kalorier : 215 Kcal
  • Protein : 7g
  • Fett : 21g
  • Karbohydrater : 2g
  • Fibre : 1g

Beregningen av næringsinntaket inkluderer ikke tilsetning av linguine, son varierer i henhold til appetitten eller energibehovet til hver enkelt.