om denne oppskriften
Grillede grønnsaker med penne, pesto trapanese og spekeskinke
ingredienser
Hos Oliviers & Co
Olivenolje til steking og baking (f.eks Protoulis fra Hellas)
Urtepreget olivenolje, gjerne en fra Sicilia eller Toscana (f.eks Fornacino)
2 ss Pesto Trapanese
Peppermiks
Penne 500g
Fra markedet
Havsalt
1 stk rødløk
1 stk squash
1/2 stk aubergine
Parmesan
Spekeskinke
Tilberedning
Kutt auberginen i skiver. Strø salt over. Etter 20-30 min skyller du aubergineskivene under vann.
Kutt rødløk i båter og squash i skiver.
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
Pensle grønnsakene med olivenolje og smak til med salt og pepper før du griller dem.
Hell av vannet to minutter før pastaen er ferdigkokt, ta vare på ca 1 til 3 dl av det kokende vannet i en annen skål.
Ha pesto trapanese sammen med past aen, og hell i litt av det kokendevannet fra pastaen litt og litt , og fortsett å blande i 2 minutter.
Legg grillede grønnsaker og spekeskinke over pastaen.
Hell over olivenolje, raspet parmesan og litt pepper, og det er klart til servering!