Sjokolademousse med fruktig olivenolje, uten melk

Sjokolademousse med fruktig olivenolje, uten melk
10 min 2 gjester lett

om denne oppskriften

Å bruke olivenolje i desserter fungerer fint når man velger den riktige oljen. Sjokolademousse, for eksempel, smaker nydelig når den smaksettes med en fruktig, myk olivenolje, som den fra Canena. Og isteden for smør, har vi brukt Mantinea.

ingredienser

Hos Oliviers & Co

1 dl matlagingsolje

1 ss fruktig olivenolje

På markedet

100 g mørk sjokolade

6 eggeplommer

4 eggehviter

1 dl sukker

1 klype havsalt

Tilberedning

Smelt sjokoladen i vannbad sammen med olivenoljen

Rør inn eggeplommene. Pass på at det ikke er for varmt, da skiller det seg

Pisk eggehvitene stive med sukker og salt og vend inn sjokoladeblandingen

Sett moussen i kjøleskapet i et par timer, slik at den stivner. Pynt med revet sjokolade og noen dråper olivenolje fra Domaine Marquiliani