Honningglasert indrefilet med tørkede frukter

Honningglasert indrefilet med tørkede frukter
20 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

En delikat rett hvor mør indrefilet får en harmonisk balanse av søtt og salt fra honning, pasjonsfrukteddik og ristede tørkede frukter, en innbydelse til raffinerte smaksopplevelser.

ingredienser

Hos Oliviers&Co

2 ss Julens olivenolje
3 ss lavendelhonning
2 ts pærekonfit
2 ss eddik med pasjonsfrukt og timian
Peppermix

På markedet

700 g svineindrefilet
3 sjalottløk
1 liter halvskummet melk
1 løk
2 epler
1 liten sellerirot
30 g tørket frukt (hasselnøtter, mandler, cashewnøtter, rosiner)

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180 °C.

Skrell sellerirot, epler og løk.

Del selleriroten i 4 og skjær hvert kvartal i skiver på ca. 0,5 cm.

Fres selleriroten i olivenolje, tilsett løk og deretter epleskiver.

Salt lett, krydre med blandet pepper, og rør ofte til ingrediensene får litt farge.

Dekk til og la småkoke i 15 minutter på middels varme.

Skjær svineindrefileten i medaljonger på ca. 3 cm.

Brun hver side i en gryte med olivenolje, tilsett finhakket sjalottløk.

La kjøttet få fin farge, tilsett honning for karamellisering, og deglaser med passjonsfrukteddik og et glass vann.

Dekk til og la småkoke i 15 minutter.

Tilsett pærekonfituren og blandingen av selleri og epler. La kjøttet hvile litt uten varme, slik at smakene setter seg.

Rist de tørkede nøttene (unntatt rosiner) og vend dem inn i kjøttet.

Server varmt.