om denne oppskriften
Crostini er italiensk snacks som passer perfekt å servere mens gjestene venter på at grillmaten skal bli ferdig. Disse kan du lage i forveien, de smaker like godt varme som kalde.
ingredienser
Hos Oliviers & Co
Olivenolje til baking og steking (f.eks La Classique)
Havsalt
På markedet
4 tomater
Oregano
2 vårløk
2 ½ dl ricottaost
1 bunt basilikum
6 focaccia eller lignende lyst brød
2 dl spekeskinke
1 pose mozarella
Nykvernet pepper
Tilberedning
- Del tomatene i skiver og dryss over oregano, salt og pepper. Ringle over olivenolje og sett dem i ovnen på 150 – 175 grader i ca. en time
- Skjær vårløken i ringer og bland med ricottaost og finhakket basilikum. Smak til med salt, pepper og litt oregano
- Skjær brødet i firkantede stykker 4 x 4 cm. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir, ringle over olivenolje og rist brødbitene i ovnen noen minutter
- Ta brødet ut av ovnen og fordel ricottaost på hver bit. Topp med stekte tomater, spekeskinke og mozarella. Krydre med salt, pepper og oregano og sett i ovnen på 250 grader i 5 minutter
- Pynt med basilikumblad og ringle over olivenolje før servering