Crostini med smak av sommer

Crostini med smak av sommer
20 min 2 gjester lett

om denne oppskriften

Crostini er italiensk snacks som passer perfekt å servere mens gjestene venter på at grillmaten skal bli ferdig. Disse kan du lage i forveien, de smaker like godt varme som kalde.

ingredienser

Hos Oliviers & Co

Olivenolje til baking og steking (f.eks La Classique)

Havsalt

På markedet

4 tomater

Oregano

2 vårløk

2 ½ dl ricottaost

1 bunt basilikum

6 focaccia eller lignende lyst brød

2 dl spekeskinke

1 pose mozarella

Nykvernet pepper

Tilberedning

  1. Del tomatene i skiver og dryss over oregano, salt og pepper. Ringle over olivenolje og sett dem i ovnen på 150 – 175 grader i ca. en time
  2. Skjær vårløken i ringer og bland med ricottaost og finhakket basilikum. Smak til med salt, pepper og litt oregano
  3. Skjær brødet i firkantede stykker 4 x 4 cm. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir, ringle over olivenolje og rist brødbitene i ovnen noen minutter
  4. Ta brødet ut av ovnen og fordel ricottaost på hver bit. Topp med stekte tomater, spekeskinke og mozarella. Krydre med salt, pepper og oregano og sett i ovnen på 250 grader i 5 minutter
  5. Pynt med basilikumblad og ringle over olivenolje før servering