om denne oppskriften
Denne retten kan du forberede i god tid før servering, og så ovnsbake like før den skal spises. Her er det brukt lasagneplater, men du kan også bruke forkokte cannelloni-rør hvis du får tak i det, og fylle dem med sprøytepose.
ingredienser
På Oliviers & Co
1 glass Pesto Rosso
Affiorato 2023
Salt og nykvernet pepper
På markedet
5 soltørkede tomater
12 lasagneplater
1 bunt fersk basilikum
250 g ricottaost
1 egg
80 g revet parmesanost
Tilberedning
- Kok lasagneplatene i rikelig med saltet vann til de er al dente. Hell av vannet og legg dem utover slik at du kan legge en spiseskje fyll på langs av hver plate
- Hakk basilikum og soltrøket tomat, mos ricottaosten med gaffel og bland sammen egg og halvparten av den revne parmesanosten. Bland godt og smak til med salt og pepper
- Fordel fyllet i en stripe på lasagneplatene, rull sammen og legg dem i en ildfsast form
- Fordel Pesto Rosso på toppen og topp det hele med resten av parmesanosten. Dra noen drag med pepperkverna, og drypp over Affiorato.
Stek ved 180 – 200 grader i 20 minutter til osten er gyllen