om denne oppskriften
Denne boller med pistasjkrem oppskriften er for helt vanlige boller, men disse er fylt med pistasjkrem og mørk sjokolade.
ingredienser
Hos Oliviers & Co
Klassisk pistasjkrem
Sitronkrem
På markedet
950 g hvetemel
5 dl melk
1/2 pose tørrgjær
150 g sukker
1 ts malt kardemomme
1/2 ts Salt
1 egg
150g smør (i terninger kaldt)
Tilberedning
Bland alt i en bakebolle bortsett fra smøret. Jeg bruker en kjøkkenmaskin med en eltekrok og elt deigen i ca. 10 min. så tilsetter du smøret litt om gangen. Når det er ferdig er det bare å dekke til bakebollen med plast eller kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse ca. 1-1,5 time.
Del deigen i to når den er ferdig hevet og rull ut deigen til en rektangulær form. Smør så på pistasjkremen utover hele deigen og riv mørk sjokolade 70% over pistasjkremen.
Brett så den ene delen inn mot midten og så den andre delen over slik at de dekker hverandre. Så Skjær ca. 1 cm tykke skiver på tvers. Hold fast den ene enden og rull den andre enden slik at deigen tvinner seg, rull den mot deg. Lag en knute av deigen. Se en video på Youtube om du lurer på hvordan du lager en knute av deigen.
Sett knutene på stekeplaten og la de heve under plast eller et kjøkkenhåndkle på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse. Pensle knutene med ett egg (om du tar en klype med salt i så løser egget seg opp og du slipper klumpene). Strø så på med svensk perlesukker da det ser mye finere ut med hvite perler på.
Stekes på 225 grader i ca. 10 min. midt i ovnen.
PS: Man kan også bruke sitronkrem eller sjokolade i snurrer for en litt annerledes vri på bollene. Her er det bare å prøve seg frem.
Takk til Gudny Åman Berg for lån av oppskrift og foto.