Du har kanskje allerede stilt deg selv spørsmålet: Hvilken økologisk olivenolje skal du velge?
Og med å vite prisen på olivenolje, ville Oliviers & Co kunne tilbudt meg en olivenolje til en overkommelig pris?
Svaret er ja.
Oliviers & Co tilbyr deg de beste økologiske olivenoljene for enhver smak og bruk, til rimelige priser.
PRODUSENTENE FORSIKRER DEG EN UPÅKLAGEKLIG KVALITET
DE BESTE SERTIFISERT ORGANISKE OLIVEOLJENE
En olivenolje kan betraktes og merkes som økologisk hvis den har mottatt sertifisering fra et offisielt byrå som Agence Bio. Overgangen til økologisk landbruk tar hensyn til flere aspekter (helse, økologi, rettferdighet, oppmerksomhet), må være motivert på økologisk, sosialt og økonomisk nivå og må oppfylle et ganske strengt sett med spesifikasjoner. Afidol (French Interprofessional Olive Association) har gjort tilgjengelig en veiledning som presenterer implementeringen av en organisk overgang på både administrativt og operasjonelt nivå i frukthagen.
I FRUKTHAGEN: HVA ER FORSKJELLEN MELLOM EN ØKOLOGISK OG EN KONVENSJONELL AVLING?
- De viktigste virkningene av økologisk sertifisering på dyrking av oliventrær er:
- Gjødslingen som må gjøres med spesifikk gjødsel (nitrogen, dyre skitt, kompost...)
- Kampen mot parasitter, spesielt den vanligste som er olivenfluen, ved hjelp av fluefeller og påføring av leire på oliventrærne, uten mulig bruk av kjemiske produkter. Det eneste insektmiddelet som er akseptert av Organic Agency er et agn som virker når flua får i seg det. Den bør kun brukes i tilfelle invasjon av frukthagen av dette insektet og trussel mot innhøstingen, som kan bli fullstendig ødelagt av hullene som fluene lager i olivenene.
- Vedlikehold av jord ved lufting og luking kun mekanisk.
PRODUKSJON AV DE BESTE OLIVENOLJENE I BÆREKRAFTIG LANDBRUK.
Det er viktig for oss å påpeke at olivenoljeprodusentene som vi jobber tett med, og som vi velger den beste ekstra virgin olivenoljen fra Middelhavsområdet av, har alle en ting til felles.
De er drevet av en lidenskap for kvalitet og kunnskap, noe som oversettes til produksjon av olivenolje i den rene tradisjonen i deres region ved å opprettholde en begrunnet dyrkingstilnærming, kombinere total sporbarhet fra frukthage til flaske, ved hjelp av mekaniske produksjonsprosesser.
Å skaffe franske eller europeiske økologiske merker representerer en betydelig kostnad. Utover de administrative kostnadene, kostnadene ved gjennomføringen av den organiske overgangen, lavere avlinger og risikoen for avlingstap i tilfelle skadedyrinvasjon... er aspekter som noen av våre små produsenter ikke er i stand til å finansiere eller støtte. De bruker imidlertid ingen tilsetningsstoffer, de produserer i fornuftig jordbruk i frukthagene sine, de høster olivenene for hånd og går videre til mekanisk pressing av oliven innen 24 timer. Den rene olivensaften legges deretter i kar av hver produsent og tappes av oss. Direkte fra produsent til våre flasker. Ingenting tilsatt.
Overgangen er i gang for mange produsenter og samlingen vår av olivenolje inkluderer flere økologiske olivenoljer hvert år.
ØKOLOGISK OLIVEOLJE I FRANKRIKE OG I ANDRE LAND
En liten oversikt over de økologiske ekstra virgin olivenoljeprodusentene vi samarbeider med.
OLIVENOLJE I FRANKRIKE
Flere franske produsenter som vi samarbeider med har satt opp en økologisk tilnærming. Dette er tilfellet for 3 av dem.
- Økologisk olivenolje fra Alpes de Haute-Provence:
Aux vergers de la Galine Gatean Boyeau dyrker Aglandau, Picholine, Cailletier, Bouteillan... oliven i økologisk landbruk og tilknyttede agroskogbruk, gunstig for beskyttelse og rikdom i jorda. Komplementariteten til plantasjene og frukttrærne, samt oppdrett av gamle høner i friluft i hjertet av frukthagene, skaper et intelligent økosystem som lar eieren privilegere en miljøvennlig og fruktbar tilnærming, uten kjemikalier. Hønene hjelper dem med å bli kvitt skadedyr, lufter jorden ved å skrape den med føttene og nebbet, og avføringen tjener som naturlig gjødsel.
- Olivenolje i Aix en Provence
Ved Château Virant, Aix en Provence PDO, er en del av frukthagene som ligger nær Palissandre nå dedikert til dyrking av økologisk dyrkede oliven, typisk for regionen, spesielt Salonenque og Aglandau. Denne eiendommen og dens møller Christine Cheylan er referanser innen produksjon av høykvalitets olivenolje i regionen Aix en Provence, og bruker hvert år en betydelig del av avlingene til økologisk olivenolje.
- Olivenoljen til Les Baux de Provence
På La Cravenco-møllen presser vi olivenene fra Baux-dalen og spesielt de økologiske olivenene fra frukthagen som ligger i Fontvieille, nær de romerske akveduktene, hvor Antoine Mora tar seg av oliventrærne plantet av hans forfedre: Aglandau, Salonenque, Grossane , Verdale, Picholine...
ØKOLOGISK AV OLIVIERS & CO: 3 ØKOLOGISK EKSTRA VIRGIN OLIVEOJER, EKTE NATURENS UNDERRE
Vi er bevisste på klima- og miljøinnsatsene, og er overbevist om at det haster med å respektere planeten ved å privilegere ansvarlige produksjoner. Det er med denne filosofien vi har laget en samling eksepsjonelle økologiske olivenoljer sertifisert til å være blant de beste organiske vintage olivenoljene i år 2021. Begrensede opplag som ikke avviker fra Oliviers&Co Label-regelen, en garanti for kvalitet og total sporbarhet. For pass på, ikke alt som er ØKOLOGISK er bra!
Og for Oliviers&Co er det viktig å tilby olivenoljer med eksepsjonelle smaksegenskaper. En økologisk landbrukssertifisering er ikke alltid lett å få siden det fortsatt ikke finnes noen effektiv naturlig behandling mot det viktigste skadedyret på oliventreet (olivenfluen). Men også fordi å få den økologiske sertifiseringen er lang, svært kostbar og krever mer arbeid for høy risiko og lavere avling. Oliviers&Co er forpliktet til å hjelpe hver av sine partnerprodusenter med å konvertere til sertifisert økologisk olivenoljeproduksjon. Denne forpliktelsen forsterker det tillitsfulle forholdet Oliviers&Co har bygget opp med sine produsenter i 25 år. Og for å hedre kvaliteten på økologisk olivenolje, har vi valgt ut tre dyktige produsenter til å tilby ansvarlige olivenoljer til sine forbrukere. Og for anledningen er de ikoniske Oliviers&Co-flaskene kledd med gylne olivengrener og er hver nummerert.
Ginevra Venerosi Pesciolini, den italienske organiske olivenoljeprodusenten Tenuta di Ghizzano, forklarer sin tilnærming: "I mer enn 15 år har vi fulgt veien til landbruket, først organisk og deretter biodynamisk, fordi vi tror på jorden og på responsen. det kan gi til mennesket hvis det respekteres og tas vare på. Vi bruker ikke organisk gjødsel, ugressmidler, insektmidler eller soppdrepende midler, men vi gir næring til jorden på en naturlig måte. Ved å opptre på en måte som er fullstendig respektfull for naturens kretsløp, kan få produkter som er mye mer karakteriserte og av høy kvalitet."
OLIVENOLJE FRA SPANIA
Den essensielle økologiske ekstra virgin olivenoljen: Organic Classic. En økologisk olivenolje til en rettferdig pris, for daglig matlaging, fra Spania og med en konsensuell smaksprofil som matcher de fleste retter.
Jacovila ligger i Extremadura, sørvest i Spania, og er et familieeid selskap som har produsert olivenolje i over 100 år. Knyttet til deres land, til miljøet og til oliventrærne deres, har denne familien produsert i respekt for tradisjonen denne helt organiske olivenoljen.